Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 03.03.2012.
10:52
Blic A

Hoće li Tadić na izbore?

Predsednik stranke Boris Tadić, koji je pre nekoliko dana o tome razgovarao s liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem dok su bili u Briselu, nije doneo odluku u vezi sa predsedničkim izborima, a mnogi u Demokratskoj stranci smatraju da bi, uprkos svim stranačkim rizicima, država u tom slučaju izbegla da celu godinu izgubi u predizbornim kampanjama.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare povodom dobijanja statusa kandidata, Tadić je izjavio da zbog poslova vezanih za dobijanje kandidature nije stigao da razmišlja o istovremenom održavanju predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, ali da ''nema ništa protiv da se i time bavi“, te da ostaje pri stavu da izbori treba da budu održani na vreme.

NEma ništa protiv i da se bavi izborima: Boris Tadić

O opciji da se sada raspišu i predsednički izbori raspravljao je sinoć izborni štab stranke, a za nedelju je zakazano predsedništvo, saznaje "Blic". Iz razgovora s jednim brojem visokih funkcionera DS stiče se utisak da ovu opciju mnogi podržavaju.

U DS, međutim, ističu i da ih brine kako će na to reagovati njihovi koalicioni partneri, manje stranke koje bi izgubile neminovnim polarizovanjem političke borbe na DS i SNS. Visoki funkcioner SPS rekao je nezvanično za beogradski list da bi ''istovremeno raspisivanje izbora na svim nivoima odgovaralo SPS, jer bi omogućilo veći koalicioni i pregovarački potencijal“.

"Odluka o istovremenim izborima ima mnogo pozitivnih strana, ali povlači i rizike. To bi nateralo lidera SNS Tomislava Nikolića da se opredeli za predsedničku kampanju i onda bi se otvorilo pitanje njihovog kandidata za premijera. Bilo bi jasno da imaju samo Aleksandra Vučića za to mesto. Svakako bi bila ušteda i izbeglo bi se gubljenje vremena, jer u kampanji ne mogu da se donose važne odluke," kaže za ''Blic“ jedan funkcioner DS.

Da bi bili raspisani vanredni predsednički izbori, Tadić bi morao da podnese ostavku i da skrati sebi mandat za skoro sedam meseci, što je i najveća mana te odluke. Redovni predsednički izbori trebalo bi da budu raspisani do kraja novembra i da se održe do 15. januara.

POVEZANE VESTI

Subota 03.03.2012. 11:01
Da li je po ustavu moguc treci mandat? Da li kandidat za predsednika Srbije mora proci sve psihofizicke preglede pre kandidature?
Subota 03.03.2012. 11:44
Ko pita narod kako mu je.Oni samo kalkulišu kako da otimaju i kradu još 4 godine.Ološ najobicniji.
Subota 03.03.2012. 13:11
Ide on na VISU instancu ...MALA je Srbija sad za njega..!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online