Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 09.12.2011.
14:04
Beta A

"Srbija nema šta da traži u EU"

Funkcioneri Srpske radikalne stranke (SRS) zatražili su danas da Srbija odmah prekine pregovore o kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji jer je to, kako su naveli, jedini način da se zaustavi uništavanje države. Na protestu u Beogradu, u parku ispred Predsedništva Srbije, pod nazivom "Srbija neće u EU" funkcioneri SRS-a su zapalili zastavu EU.

Na skupu su bili i funkcioneri i poslanici SRS-a. Oni su predsedniku Srbije Borisu Tadiću ostavili zastavu Srbije i Ustav Srbije kako bi ga, naveli su, podsetili da se zakleo da će učiniti sve da Kosovo ostane u sastavu Srbije.

Protest radikala u parku ispred Predsedništva Srbije, pod nazivom "Srbija neće u EU
 

"Jedino gore što je moglo da nas zasedi od primanja Srbije kao kandidata (u EU) je ova odluka da se o tome odluči u martu mesecu", kazao je potpredsednik SRS-a Dragan Todorović novinarima. On je ocenio da će se agonija Srbije nastaviti u naredna tri meseca i da će EU to vreme iskoristiti da natera Srbiju i Borisa Tadića da ispuni sve zahteve EU i SAD, odnosno da Srbija dobrovoljno prizna nezavisno Kosovo.

"Džabe njihova priča da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, u pozadini stoji da će priznati apsolutno sve da Kosovo i Metohija egzistira kao nezavisna država", kazao je Todorović i ocenio da se EU neće zaustaviti na "otimanju" Kosova nego će
paralelno vršiti pritisak za osamostaljivanje Vojvodine i davanje autonomije Raškoj oblasti.

"SRS pokušava našoj javnosti da stavi do znanja da nemamo šta da tražimo u EU. Pitanje je da li će u martu uopšte postojati EU ali se postavlja i pitanje da li će postojati i Srbija", kazao je Todorović.

Funkcioner SRS-a Zoran Krasić kazao je da će u sledeća tri meseca Srbija biti izložena pritiscima i pretnjama da ispuni sve zahteve Brisela koji se odnose na to da vlast u Srbiji prizna nezavisno Kosovo.

"Srbija nema alternativu. Živela velika Srbija, živeo (lider SRS i haški optuženik) Vojislav Šešelj", poručio je Krasić.

Članica Predsedničkog kolegijuma SRS Vjerica Radeta navela je da je Tadić preterao u kršenju Ustava što je, kako je rekla, krivično delo. Potpredsednik SRS Milorad Mirčić kazao je da većina građana Srbije neće u EU za koju je kazao da je "kula od karata koja samo što se nije raspala".

Nakon obraćanja novinarima i paljenja zastave EU, nekoliko desetina funkcionera SRS-a su se razišli. Skup je protekao mirno uz jako policijsko obezbeđenje.

POVEZANE VESTI

Petak 09.12.2011. 14:15
Hrabro protiv zutih kvislinga
Petak 09.12.2011. 14:26
i u DS-u ostao samo jedan clan koji lupa minuse gorenavedenim komentarima :)
Petak 09.12.2011. 14:42
Na nasu veliku zalost radikali su potpuno u pravu. Nakon ovog odlaganja krece dalje mrcvarenje naroda, i dovijanje vlasti kako da najbezbolniji nacin progura i "de jure" nezavisnost Kosova. Delom ce im omoguciti i skretanje paznje sa Kosmeta na nove probleme koje ce otvoriti i kojima ce se Srbi znatno vise baviti a to je Vojvodina i Raski Okrug. Jedino nas iz svega moze spasiti samo raspad EU u medjuvremenu. Zato treba dati podrsku nasim tradicionalnim neprijateljima Englezima u razbijanju EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online