Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2009.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Velimir Ilić: Toma ili Voja, meni svejedno

Onaj ko ima podršku naroda, trebalo bi da bude vođa. Nikolić je dobio veliku podršku na Voždovcu, i čovek koji je dobio više od 40 odsto podrške građana ne treba da bude opoziciona stranka. Nisu bili u vlasti odavno, narod im veruje. Da li će Voja ili Toma, meni je svejedno. Sanjam o ujedinjenju opozicije - kaže za "Vesti" predsednik "Nove Srbije" Velimir Ilić.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić


Zašto Vojislav Koštunica nije bio na koktelu povodom otvaranja novih prostorija vaše stranke?
- Čekali smo, čekali, ali se nije pojavio. Onda je javio da ima neki intervju , da su ga zadržali novinari. Nismo mogli više da čekamo.

Pa ste šampanjac otvorili sa Tomislavom Nikolićem?
- Pa, šta ću!? Nije Koštunica kriv, bio je sprečen.
 

Da li slična situacija može da se dogodi i sa ujedinjenjem opozicije o kojoj tako često govorite?
- Voja je uvek bio za ujedinjenje, i za to da se situacija u Srbiji popravi koliko je to moguće. Bilo bi mi drago da nam se pridruži i Toma. Moramo biti jedinstveni, vidite gde nas je ova vlast dovela. Ne znam šta je tu sporno.
 

Cele godine ponižavaju, a onda zovu na koktel


Zašto niko od opozicionih poslanika nije bio na novogodišnjem koktelu u Skupštini?
- Cele godine nas ponižavaju, a onda nas zovu na koktel. Nemamo mi tamo šta da tražimo, oni nas 12 meseci omalovažavaju, a mi sad da se tamo foliramo sa čašama ispred jelke. To ne ide.

 

Recimo, dilema ko će biti na čelu tog okupljanja, kako ga zovete?
- To je manje bitno. Onaj ko ima podršku naroda, trebalo bi da bude vođa. Nikolić je dobio veliku podršku na Voždovcu, i čovek koji je dobio više od 40 odsto podrške građana ne treba da bude opoziciona stranka. Nisu bili u vlasti odavno, narod im veruje. Da li će Voja ili Toma, meni je svejedno.
 

Kako mislite svejedno?
- U Srbiji svaki deseti čovek jede na kazanu, a svaki sedmi na birou čeka posao. Ova vlast samo govori o ulasku u EU. Gde ćemo takvi u Evropu? Neće nas niko takve, ne trebamo mi njima da nas izdržavaju. Potrebno je da se sve popravi i promeni.
 

Morate imati neku viziju, dakle Toma ili Voja?
- Nije bitno! Svi smo svesni da imamo milion problema. Znate i sami da narod na izborima može da vas digne do zvezda, ali da vas isto tako pusti niz vodu. Evo, ide Nova godina i Srbija bi trebalo da dobije i novi politički ambijent.
 

Na doček s ovcama

Kako ćete provesti novogodišnju noć?
- Obavezno kući sa porodicom. Otići ću malo i do farme, nisam bio dugo, da provedem vreme sa životinjama. Idem da vidim šta mi rade ovce, jer se dugo nismo videli. Dobio sam i deset malih jagnjadi. Radujem se njima, a hoću da budem i malo u prirodi.

 

Potpredsednik DSS -a Miloš Aligrudić je nedavno izjavio da Nikolić prvo treba da dokaže da je opozicija pa onda da se razmišlja o ujedinjenju?
- Pojedinci se istrčavaju i iskaču.
 

Šta ćemo sa radikalima kojima je Toma "okrenuo" leđa, a isto su opozicija?
- E, zbog toga mi je posebno žao. Kada bi oni zaboravili i prevazišli to, bilo bi mnogo lakše.
 

Šta je sa Čedinim LDP -om, hoćete li i njih primiti?
- Ne! Čeda nije opozicija, on je dopuna vladajućoj koaliciji i lažno se predstavlja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online