Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2011.
23:13
B92 A

Teme predizborne kampanje neće biti EU i Kosovo

Stranke se u kampanji koja se zahuktava, sudeći prema prvim sloganima koje su pojedine partije izbacile, okreću se malom čoveku.

Foto: ilustracija
 

U ovoj kampanji se ne nude rešenje za kosovsku krizu, niti se kunu u Evropu.

Tako je Rasim Ljajić, koji je prvi zvanično objavio da kreće u kampanju sa svojom SDPS, lansirao slogan "Ljudi preči od velikih reči".

U Dinkićevom URS Novosti saznau da su najbliži sloganu "Jaki gradovi - jaka Srbija", a radni naslov slogana PUPS je "Penzije prate plate"...

Takođe, demokrate pripremaju detaljan predizborni program koji će se odnositi na rešavanje konkretnih problema građana, dok je i DSS poručio da im je pred sledeće izbore "razvoj Srbije na prvom mestu". Naprednjaci će da se bave ekonomijom i borbom protiv kriminala...

Evropski i kosovski čvorovi postali su toliko isprepletani da se niko ne usuđuje da svoje partijske žetone stavi na ta dva polja.

"Nikome nije jasno u kom pravcu će da idu evropske integracije, niti kako će da se razreši kriza na KiM. Zato stranke ne žele da obećavaju ništa na tim poljima već pribegavaju takozvanim "malim temama". Zato mislim da će i stranački slogani bežati od krupnih državnih pitanja" , obrazložio nam je Dejan Vuk Stanković, politički analitičar.

"Sada je na prvom mestu obaveza da uredimo svoju kuću, svoju državu. Moramo da se okrenemo sebi jer je dug put do EU. Takođe, rešenje za Kosovo neće doći skoro" , obrazložio je Ljajić.

Dinkićevi saradnici koji se pripremaju za prvi predizborni skup 13. novembra u "Beogradskoj areni" kažu da se uopšte neće baviti "velikim" temama:

"Sve što radimo ima za cilj jačanje gradova i opština. Zato i najozbiljnije razmišljamo o sloganu "Jaki gradovi - jaka Srbija" , rekli su u URS.

Milan Krkobabić, funkcioner PUPS, kaže da će ta stranka, nezavisno kako bude izašla na izbore, promovisati rezultate svog rada:

"Naša suštinska poruka sa kojom ćemo izaći pred građane sabrana je u tri P - "penzije prate plate" - rekao je Krkobabić.

Dušan Petrović, potpredsednik DS, kaže da ima još vremena do izbora, a u fokusu će biti ekonomija, investicije, smanjenje nezaposlenosti, infastrukturalni projekti...

Socijalisti su već proklamovali da će fokus njihove kampanje biti - borba za socijalno odgovornu državu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online