Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 11.08.2011.
12:36
Đ. Barović - Vesti A

Tači planira novi upad!

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je za "Vesti" da su Srbi sa severa Kosova ispunili osnovnu odrednicu iz Sporazuma Beograda i Kfora o uklanjanju barikada, ali da postoje ozbiljne indicije da će Albanci još jednom pokušati da osvoje administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

- Imamo informacije da Albanci nisu odustali od ideje da embargo sprovedu u potpunosti. Ali, u slučaju da se ponovi scenario od pre dve nedelje, Srbi sa severa će odmah vratiti sve barikade, a čuvaće ih duplo više ljudi nego što ih je do sada čuvalo - kaže Nedeljković.

Spremaju se: Pripadnici specijalne jedinice ROSU


 

Prema njegovim rečima, poštujući Sporazum Beograda i Kfora, u utorak kasno uveče uklonjene su i poslednje barikade postavljene u mestima Zupče i na ulazu u Leposavić, ali će barikada kod Rudara ostati do daljeg.
 

- Ne postoji vremensko ograničenje do kada te barikade moraju biti uklonjene, niti smo dobili ultimatum Kfora ili Euleksa pošto je i na tom mestu omogućen slobodan protok robe i putnika tim putnim pravcem, ali odluka o uklanjanju barikada zavisi isključivo od procene Kriznog štaba koji je u stalnom zasedanju, a dežurstva su i dalje na tom mestu danonoćna - tvrdi Nedeljković.
 

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da je sa barikadama u Rudaru problem i tehničke vrste, jer su tamo postavljene i građevinske mašine, pa treba više vremena da se sve ukloni.
 

- Iz Kfora znaju da to neće ići lako, oni osećaju delimično krivicu za sve ovo, ali to ne govore i tolerantni su kada je u pitanju rok za uklanjanje barikada - kazao je Ivanović i dodao da pritom Kfor ima i "alternativni put".
 

Komandant Kfora Erhard Biler je optimista kada je reč o uklanjanju barikada, ali nije želeo da spekuliše o mogućim akcijama ukoliko se to ne dogodi. Biler je, kako prenose prištinski mediji, ocenio da će Srbi "konačno pokazati zrelost i ukloniti barikade".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.08.2011. 13:14
"Tači planira novi upad!" Dabogda upao u mengele, majke ti ga nabijem.
Četvrtak 11.08.2011. 13:39
Drugovi Srbi, imate li što kemijskog oružja u skladištima? Možda ne bi bilo loše da se ove malo pošprica...
Četvrtak 11.08.2011. 13:17
nastupa vreme odluke.ukoliko se desi kolaps zapada a vrlo je moguce onda se siptarima ne pise dobro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online