Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 27.06.2011.
19:51
Vestionline A

"Hoćemo EU, ne menjamo stav o Kosovu"

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u Berlinu da Srbija očekuje status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i, ubrzo nakon toga, početak pregovora o pridruživanju, ali da neće menjati stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Boris Tadić: Članstvo u EU je strateški cilj
 

"Rešavanje pitanja Kosova suviše je važno za oba naroda, i Srbe i Albance, da bi postalo politička igra uslovljavanja članstvom u Evropskoj uniji", ocenio je Tadić u predavanju na temu "Srbija kao akter regionalnog pomirenja i faktor stabilnosti na Balkanu" u Fondaciji Fridrih Ebert.

Prema njegovim rečima, građani Srbije žele u EU i bila bi velika šteta i za Srbiju i za zemlje EU ako bi naša zemlja bila u statusu večnog približavanja Uniji. U Srbiji već sada postoji konsenzus da je članstvo u EU strateški cilj, a da su regionalno pomirenje i stabilnost neophodni preduslovi uključivanja u evropske tokove, istakao je predsednik Tadić.

"Srbija je dovoljno dugo bila na marginama evropskih integracija, sada je došao trenutak da budemo u njihovom središtu. Moderna, demokratska Srbija - deset godina nakon pada Miloševića - spremna je da počne razgovore o pristupanju sa Evropskom unijom", rekao je predsednik Srbije.

On je kazao da Srbija danas "Evropu gleda u oči i kaže da je učinila ono što je obećala", zapitavši se da li će EU učiniti to isto.

Tadić je naglasio da Srbija pre ulaska u EU želi da reši pitanje Kosova, ali da konačno rešenje odmah sada ne bi u jednakoj meri uvažilo interese i jednih i drugih.

"Ono što znate i ono što nije sporno: Srbija neće i ne može priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova" zaključio je predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 19:56
lazov.
Ponedeljak 27.06.2011. 21:18
На столу мобилини ... звони ... добро позната мелодија ("Do You Really Want to Hurt Me" - Culture Club) ... палцем стиска дугме за одбијање позива и уморним гласом проговара: - Даро .. дођи и понеси свеску. - Изволите председниче ... записујем. - Дај проследи моју изјаву за медије само је мало дотерај, убаци мало неколико стилских фигура да изгледа свеже ... стално ме зову, а баш ме смарају ... - Извините, нисам записала какве фигуре? - Не, не и не извините ви! Даро! И овај месец ћу да ти скинем плату ... стилске фигуре у изјави, Даро као шарена лажа, шаргарепа за магарца, на куково лето, бољи живот у следећој години, Косово није услов ... то убаци Даро.
Ponedeljak 27.06.2011. 20:10
Umoran sam od konstantno iste price...idemo u EU, a Kosovo ne priznajemo !!! Pa neka nam objasni s cime idemo u EU, autobusom...ili ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online