Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.05.2011.
13:09
B. G. - Vesti A

Selu menjaju ime u Ratkovo

Spraćemo ljagu, jer niko od meštana nije izdao srpskog heroja generala Mladića, kažu žitelji.

Meštani sela Lazareva otvoreno su izrazili svoj revolt zbog akcije hapšenja srpskog generala i haškog begunca Ratka Mladića u ovom do prekjuče mirnom banatskom mestu.

Kivni na Tadićevu vlast: Protest meštana Lazareva

Crkvena zvona su preksinoć oko 18 časova simbolično su označila početak protesta u kome je učestvovalo nekoliko stotina meštana, koji su nosili srpske zastave, pevali srpske junačke pesme i psovkama vređali pojedine novinare. Nešto posle 22 časa intervenisala je zrenjaninska policija i privela šestoro ljudi, čija imena nisu saopštena, a protiv kojih će biti pokrenut prekršajni postupak, zbog narušavanja javnog reda i mira.


Čin puštanja na slobodu Branka Mladića, Zorana Stanojčića i još trojice bliskih rođaka uhapšenog generala, koji su nakon noći provedene u istražnom zatvoru u Zrenjaninu juče ujutro pušteni su kućama, samo je dodatno uznemirio strasti.
Meštani sela Lazarevo kažu da su sve odlučniji da u znak protesta, zvanično promene ime selu i nazovu ga Ratkovo ili Mladićevo i na taj način, "speru ljagu i dokažu da niko od meštana nije izdao srpskog heroja, generala Mladića".


- Malo je ovo naše selo, svi se mi i te kako dobro poznajemo i nemoguće je da niko nije primetio Ratka Mladića, kako danima, kao što se sada priča, boravi u njemu... To da je on zaista bio u kući svog bratanca Branka, gotovo je nemoguće, nestvarno... - komentariše jedan od meštana Lazareva, koji živi u istoj ulici.


- Niko ga nije video, policijska akcija je tekla mirno... Pa, primetili bismo nešto, neko bi sigurno video generala.


S druge strane, komšinica Branka Mladića kaže da su meštani čuli da su generalovi rođaci pušteni iz pritvora, ali niko ih još u selu nije video.


- Nadamo se da je ta informacija tačna i da će naši meštani, inače časni, mirni i pošteni ljudi, već danas, tokom dana biti ovde sa nama. Ako treba, zaštitićemo ih od javnosti, mi ih razumemo. Brojne su poruke od rodbine, prijatelja iz Bosne, iz Kalinovika i okoline. Ljudi su ogorčeni, neki nas sad nazivaju izdajicama. Mi smo izdali generala Mladića, tj. neko od nas meštana... Napišite slobodno, to nije tačno! - glasan je jedan od žitelja Lazareva, koji satima nije ispuštao srpsku zastavu.
 

Situacija se smiruje

 

Radmilo Stanišić, predsednik Saveta Mesne zajednice, kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se uzavrela situacija smiruje i da se meštani polako okreću svakodnevnim obavezama.


- Sigurno je, pričaće se još danima, prepričavati i dodavati razne verzije... Naravno, svako ima neko svoje pravo da komentariše, izražava svoj sud i razmišljanje, ali mi kao selo moramo se pobrinuti da sve bude u skladu sa zakonom - poručio je Stanišić.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 13:21
Skotovi im nece dozvoliti da promene ime sela, jer bi time priznali da je RATKO MLADIC HEROJ.
Subota 28.05.2011. 16:35
lepo ime za mesto, RATKOVO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online