Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.04.2011.
23:20
Beta A

DS: Nikolić pretnja za pravni poredak

Demokratska stranka ocenila je večeras da najnovije izjave predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića o datumu izbora "sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore".

DS: SNS predstavlja pretnju po pravni poredak
 

"Poslednje izjave Tomislava Nikolića kojima najavljuje da će bez obzira na zakon odrediti datum izbora u sebi sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore", saopštila je Demokratska stranka.

Predsednik Srpske napredne stranke Nikolić rekao je u intervjuu agenciji Beta da je raspisivanje izbora za 18. decembar poslednji ustupak naprednjaka vlastima, jer će početkom oktobra Evropska komisija dati preporuku da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju.

"Zato je 18. decembar 2011. godine naš poslednji ustupak i ukoliko nema pozitivnog odgovora ili razumevanja šta je Srbiji potrebno, više ne treba uopšte da razgovaramo - onda ćemo pokušati to da rešimo na drugačiji način", rekao je Nikolić i poručio da taj stav nije ultimatum naprednjaka.

Demokratska stranka je, međutim, optužila funkcionere Srpske napredne stranke, Nikolića i Aleksandra Vučića, da "svakodnevno šalju poruke sa elementima prikrivenog ili otvorenog nasilja".

"Uprkos stalnim deklarativnim zalaganjima za mirne i demokratske proteste, Nikolić i Vučić svakodnevno šalju poruke sa elementima prikriveng ili otvorenog nasilja", saopštila je ta stranka. Demokratska stranka u saopstenju tvrdi da Nikolića i Vučića ne podržavaju ostale opozicione stranke.

"Očigledno je da se pošto njihova parlamentarna borba ne daje rezultate jer ih ne podržavaju ni same opozicione stranke, Nikolić i Vučić okreću staroj terminologiji iz vremena savezništva sa (Vojislavom) Šešeljem", navela je ta stranka.

Demokratska stranka u saopštenju izražava zabrinutost zbog najava Nikolića, dodajući da je na građanima je da procene koliko je takva politika opasna i gde može da odvede zemlju.

"Preuzimanje vlasti na protivpravni način je nespojivo sa idejom demokratije, a naročito sa zalaganjem za evropsko društvo. Biti proevropska stranka znači poštovati zakon, parlamentarnu većinu i interes zemlje", saopštila je Demokratska stranka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2011. 00:24
Трабуњају за наивне, да народ не би скужио да су заједно и да су им газде исте.
Ponedeljak 11.04.2011. 08:49
Jasno je kao beli dan da se bliži kraj školske godine za žute ponavljače. U junu će dobiti od evropske komisije šta treba da spreme za popravni. Onda u oktobru ili će biti preporuka za članstvo ili neće, zavisi kako urade popravni. Pošto treba vratiti vile po Senjaku i Dedinju, pa švapsku i ostalu privatniu imovinu, neće proći popravni. Zato treba DS na vreme da spreči narod da se okuplja makar oko nekog pro - evropskog Tome i Ace. Mogu onako željni vlasti i da se otmu kontroli kada shvate da od bajke iz Brisela nema ništa. Sada će početi da sevaju očnjaci kao kerovima oko oglodane koske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online