Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.01.2019.
20:18 >> 20:44h
blic.rs A

Vučić o hapšenju Simonovića: Partijska knjižica nikoga neće zaštititi od odgovornosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je policija danas uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića kao nalogodavca paljenja vozila supruge novinara Milana Jovanovića, i poručio da će novinari biti zaštićeni, a da partijska knjižica nikog neće štiti od odgovornosti.

EPA/Koca Sulejmanovic
Aleksandar Vučić

Vučić je podsetio da je Simonović i predsednik opštinskog Odbora i član Glavnog odbora SNS.

- Partijska knjižica nikoga neće zaštiti od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne, a nasilje će biti najoštrije kažnjeno - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare, po povratku iz Davosa.

On je podsetio da je 12. decembra prošle godine došlo do požara na putničkom vozilu mercedes u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, novinara portala "Žig" , koje je bilo parkirano u garaži, pa se požar proširio na garažu i prizemlje.


Uzete su sve informacije i i izjave od Milana i nejgove supruge i on je istakao da kao jedini razlog napada na njega vidi afere o kojima je pisao u vezi sa Simonovićem i njemu bliskim ljudima. 

- Partijska knjižica nikog neće sačuvati u ovoj zemlji i novinari će biti zaštićeni", poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da je hapšenje Dragoljuba Simonovića poruka i za sve druge na lokalu "da se ne igraju - jer će biti najstrože kažnjeni.

- Ovo je poruka da znaju da nasilje nikom neće biti dozvoljeno i to je odlučna poruka države, a videćete i druge poruke, pošto će neki da govore da je neko zbog njih nešto morao da uradi. Videćete da neće biti nekažnjivosti ni prema onima iz bivše, a ni sadašnje vlasti - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.


Jednom ćemo, kaže, da prekinemo taj začarani krug i nijedan političar "ma koje boje bio" neće biti zaštićen.

On je dodao da je danas važan dan, jer, kako kaže, pokazuje svu odlučnost i želju da stvari u Srbiji menjamo i da pošaljemo poruku svetu da je Srbija sigurna zemlja.

- Naš je posao da kažnjavamo i počinioce i nalogodavce i to će u budućnsoti država da čini i to svima mora da bude jasno - rekao je Vučić.

Podsetio je da u Srbiji nije bilo ubistava novinara kao u Slovačkoj, Malti, Danskoj i nekim drugim zemljama EU ili ranjavanja u Crnoj Gori.

On je poručio da će se Srbija posvetiti pravdi i vraćanju kontrole narodu, da ljudi mogu da osete i vide da se neko bori za pravdu i za njih.

Vučić je rekao da su pre nekoliko dana predložene izmene Krivičnog zakona.

- I ponavljam danas, u najkraćem mogućem roku biće donete izmene Krivčnog zakona i biće donet Zakon o poreklu imovine. Posle toga svima će sve biti jasno u Srbji, a čini mi se da će kriminalcima biti najasnije da sa državom nema igre - poručio je Vučić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online