Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.05.2017.
17:50
E. V. A

Ubio komšiju zbog sestre

Nikola Tadić (26) iz Uba nasmrt je pretukao sugrađanina Radovana Adamovića (44), a onda se sav krvav šetao varošicom, novi su detalji surovog ubistva koji je šokirao ovaj deo Šumadije. U jednom kafiću je popio piće, pričajući kako je prebio Rajka Konobara, a potom je sa zetom V. J. pošao u Crnu Goru da se sakrije. Međutim, nešto pre ponoći, na graničnom prelazu Gostun uhapšen je i sproveden u Policijsku upravu u Valjevo.

Tanjug
Policija radi na rasvetljavanju slučaja (Foto: Ilustracija)

Kako saznaju mediji, ubistvu je prethodila svađa dvojice muškaraca, jer je Adamović već duže vreme pretio Tadićevoj sestri.

Očevidaca tragičnog događaja nema. Jedino je jedan od stanara u Ulici Ive Lole Ribara u Ubu čuo žučnu svađu dvojice muškaraca. Ipak, nije video šta se kasnije događalo u dvorištu jedne dijasporske porodice kod koje je pokojni Adamović godinama radio kao domar i baštovan, a pre toga i u njihovom kafiću, po čemu je i dobio nadimak Rajko Konobar. On je uređivao baštu porodice Miroslava L, dok su oni živeli u inostranstvu.

- Njegovo telo u lokvi krvi, u dvorištu je pronašla ćerka porodice S. L. (16), kod koje je toga dana kosio travu. Odmah je Adamović prebačen u Urgentni centar bolnice u Valjevu, iako nije davao znake života. Imao je smrtonosne, višestruke povrede glave, pa se pretpostavlja da ga je Tadić rukama i nogama tukao dok ga nije ubio - dodaju izvori iz istrage za medije.

Preteće poruke koje je Adamović slao Tadićevoj sestri, bile su, sumnja se, okidač za žestoku svađu, a potom i batine do smrti. Navodno, Adamović je Tadićevu sestru krivio da je uticala da njegova devojka, koja je istovremeno njena najbolja prijateljica, raskine s njim. Zbog tih pretnji, Tadić i Adamović već su se jednom verbalno sukobili.

- Pre oko mesec dana, Nikola je iz Crne Gore, gde radi, došao u Ub i tada mu se sestra požalila da je Radovan uznemirava pretnjama. Tadić je u međuvremenu doznao gde Adamović radi, pa je došao u dvorište porodice, gde ga je brutalno pretukao i oblivenog krvlju ostavio da leži - objašnjavaju izvori iz istrage.

Vrisnula i pozvala policiju

S. L. (16) je, navode iz istrage po ulasku u dvorište zatekla jeziv prizor.
- Devojčica se vratila kući i zatekla mrtvog komšiju nasred travnjaka. Bio je obliven krvlju, dok je nedaleko od njega ležao mobilni telefon. Vrisnula je čim je videla krv i otrčala je kod komšija po pomoć i da pozove policiju. Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, ali nesrećnom čoveku nije bilo pomoći - kaže izvor blizak istrazi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online