Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.12.2016.
18:56
Z. M. - Vesti A

Ubica uhapšen posle tri decenije

Hapšenjem u Beču 56-godišnjeg državljanina Srbije osumnjičenog za pljačku, austrijska policija je, u saradnji sa kolegama iz Nemačke, igrom slučaja rasvetila ubistvo počinjeno tri decenije ranije u Minhenu! Decenije istrage konačno su dobile epilog, a uhapšeni 56-godišnji državljanin Srbije osumnjičen je za ubistvo 80-godišnjeg starca Franca Šmita!

Facebook/Policía Local de Las Palmas de Gran Canaria
Policajci u akciji ( Foto. Ilustracija)
Nemački mediji pišu da je ubica, koji je u vreme zločina imao 26 godina, bio muška prostitutka u Minhenu, a 80-godišnjeg Šmita je upoznao 17. januara 1986. godine, posle čega su se odmah zaputili u starčev stan kako bi imali seks.

Starac je bio razveden i živeo je sa dvojicom cimera starim 58 i 39 godina. Međutim, prema pisanju medija, to mu nisu bili i jedini cimeri, budući da je Franc Šmit i ranije upoznavao ljude u javnim toaletima i dovodio ih u svoju kuću, a tako je bilo i sa tada 26-godišnjim državljaninom Srbije.

Odali ga otisci

Iako gotovo tri decenije nije bilo pomaka u istrazi ubistva Franca Šmita u Minehnu, nedavno su policajci u Sloveniji naišli na otiske prstiju koji su odgovarali otiscima nađenim u stanu ubijenog starca. Istraga je pokazala da ta osoba sada živi u Beču, a kada su policajci iz Minhena saznali da je uhapšena ta osoba, odmah su poslali svoje predstavnike u Beč na saslušanje.

Kada su se cimeri ujutro vratili kući, zatekli su mrtvog starca sa stravičnim povredama na glavi. Nameštaj je bio isprevrtan, odeća je bila razbacana svuda po stanu, a ubica je, prema pisanju medija, odneo sav novac 80-godišnjeg Franca Šmita.

- Odmah je obaveštena policija koja je videla krv u stanu, ali i na stepeništu zgrade, što znači da je i ubica bio povređen u borbi sa starcem. Ti krvavi tragovi policiji su pomogli u utvrđivanju DNK ubice, a novine na ćiriličnom pismu, nađene u stanu, otkrile su inspektorima da je zločinac najverovatnije iz Srbije - preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Međutim, i pored svih tih tragova, detetktivi iz Minhena godinama nisu uspevali da uđu u trag homoseksualcu koji je prodavao svoje telo. Uspeli su to tek kada je austrijska policija u Beču uhapsila državljanina Srbije zbog krađe.

Proverom tragova utvrđeno je da je reč o istoj osobi osumnjičenoj za zločin 1986. godine u Minhenu, pa su inspektori minhenske policije otišli u Beči po zločinca koji im je priznao ubistvo počinjeno u januaru 1986. godine.

Državljanin Srbije se sada nalazi u pritvoru u Nemačkoj i čeka suđenje i izricanje presude za zločin star tri decenije.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.12.2016. 19:57
Osuditi ga na dozivotnu robiju i pomoci mu da umre sto pre.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online