Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.11.2014.
06:39
B. Đokić - Vesti A

Pobegle od poplava, a izgorele u požaru

Nova tragedija u Srbiji u kojoj su stradala deca dogodila se juče u blizini Donjeg Milanovca. U požaru su stradale devojčice D. B. (3) i M. B. (2) koje su izgorele kada se zapalila njihova kuća u selu Mosna.

Zgarište: Vatrogasci bili nemoćni

Kako saznajemo, nastradala su deca Živojina Bosiljkanovića, koji se u tom trenutku nalazio na poslu. Prema nezvaničnim informacijama, majka dece Ksenija Bosiljkanović je otišla iz kuće po vodu, kada je iz još nepoznatih razloga izbio požar. Staru kuću, bez struje i vode, odmah je zahvatio plamen, a tela nesrećnih mališana su u potpunosti izgorela.

Porodica Bosiljkanović inače živi u obližnjem selu Mosna, ali su im poslednje poplave uništile kuću. Pošto još nije obnovljena, oni su živeli u staroj kući udaljenoj nekoliko kilometara, kaže za "Vesti" Bosiljkanovićev kolega Perica Marković.


- On je ujutru otišao u Donji Milanovac na posao u veletrgovinu. Zvali su ga i rekli da je izbio požar u kući. Odmah je pozvao policiju i otišao do vatrogasaca, pa su se njihovom ladom nivom uputili ka kući. Kako sam čuo njegovi roditelji su bili u drugom selu, gde su kupovali kukuruz za stoku. Oni su živeli u maloj kući, bez vode i struje.

Njihovu kuću su poplave delimično uništile, a ona još nije obnovljena, odnosno stvoreni su neki elementarni uslovi, ali još nije za življenje, kako nam je rekao. Zato su živeli u ovoj mnogo udaljenijoj kući do koje je vrlo teško doći - kaže Marković.

Crna serija od decembra

Ovo je treća tragedija u poslednjih mesec i po dana u kojima su stradala deca u požaru. Za poslednjih 10 meseci od vatre je stradalo čak osmoro mališana. Pre nekoliko dana u požaru u naselju Mali Rit kod Pančeva ugušilo se dvoje dece. Krajem septembra slična nesreća dogodila se i na Novom Beogradu, kada je stradalo troje mališana. U požaru u kući u selu Cepanje kod Velike Krsne, decembra prošle godine, izgorelo je troje dece.


U pomoć deci zarobljenoj u požaru krenule su među prvima ekipe Doma zdravlja iz Majdanpeka. Međutim, nisu uspeli ništa da urade kako bi spasli mališane.


- Požar se desio u porodičnoj kući, a prema rečima lekara koji su se vratili odande, ona je gorela i dalje kada su stigli, pa nisu uspeli da uđu - kaže za medije dr Miljojko Nešović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.11.2014. 07:51
Kada kola bez kočnice krenu nizbrdo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online