Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Nedelja 12.10.2014.
06:41
M. T. A

Koštić "platio" prebijanje Vučića

Pukovnik Senad Koštić, komandant niškog odreda Žandarmerije, razrešen je dužnosti odlukom komandanta Žandarmerije Milenka Božovića i nadležnih u MUP Srbije. Kako je za "Vesti" rekao Koštić, obaveštenje o razrešenju javljeno mu je telefonom, ali tu odluku ne želi da komentariše.

Žandarmi saopštili da nisu ''odred smrti'' (Foto: Ilustracija)
 

Smena na čelu niške Žandarmerije sigurno je usledila zbog intervencije pripadnika jedinice tokom gej parade u Beogradu, kada su prebijeni Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića i dvojica njegovih telohranitelja iz specijalne vojne jedinice Kobre.


Protiv sedmorice žandarma koji su učestvovali u intervenciji podnete su krivične prijave zbog "prekomerne upotrebe sile". Šta će se dalje dešavati sa odredom Žandarmerije u Nišu, nezahvalno je prognozirati. Naime još je nepoznato da li je razrešenje komandanta Koštića usledilo posle nezapamćene hajke u medijima protiv niških žandarma ili da bi se jedinica "stabilizovala".
 

Žandarmi: Nismo odred smrti

Četiri dana pre smene, Koštić je u pismu komandantu Božoviću napisao kako je u svakom trenutku spreman da se povuče sa dužnosti komandanta odreda. On je naveo da niški odred Žandarmerije ne može i ne želi da bude tretiran kao "odred smrti" ili "grupa batinaša". Na kraju je pukovnik Koštić platio ceh za repove koji su se vukli za jedinicom.

- Reč je o elitnoj i renomiranoj jedinici. Odred Žandarmerije iz Niša je visokoprofesionalno obavljao sve postavljene zadatke. Međutim, činjenica je i da ovaj odred od sredine 2010. godine vuče velike repove koji su mu nanosili štetu - nezvanično kažu za "Vesti" u MUP Srbije.


Da nešto nije u redu u niškoj Žandarmeriji počelo je da se pominje pre četiri godine, dok je komandant ove jedinice bio tada pukovnik Bratislav Dikić, koji je kasnije postao general i komandant Žandarmerije Srbije. Još 2010. godine se sumnjalo da Dikić sa bratom Draganom Dikićem i nekolicinom žandarma iz Niša obezbeđuje kriminalce i vlasnike diskoteka, kafića i klubova, te da to dobro naplaćuju. Kada su afere oko Dikića i njegovog brata uzele maha, dogodila su se još dva incidenta.

Prvo je žandarm Aleksandar Rajčić pre nešto više od godinu dana ubio narko-dilera Vladimira Nalića u Nišu, a ubrzo je i njegov kolega Stanko Stojanović uhapšen pošto je pijan u Nišu pucao iz pištolja u ženu koja je vozila svoj automobil. Uz još neke incidente, Dikić je u međuvremenu smenjen sa čela Žandarmerije.


Koštić je posle odlaska Dikića iz Niša za komandanta Žandarmerije u Beogradu, preuzeo odred. On je pokušao da se oslobodi tereta koje su ove afere imale po pripadnike odreda. Oni koji ga znaju kažu da za sebe kaže kako je u potpunosti odan policiji i Žandarmeriji na obezbeđenju mira, bezbednosti i stabilnosti juga Srbije, posebno u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde su niški žandarmi najaktivniji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.10.2014. 08:25
BRUKA . Ta ista žandarmerija je DOVEDENA U BEOGRAD DA BATINA NAROD ( nije sigurno zbog medenih kolača ) I ONI SU RADILI TO ZBOG ČEGA SU I DOŠLI . Što se sticajem okolnosti tu našao i ANDREJ VUČIĆ KOJI SE SIGURNO JOŠ I KURČIO KO GA JEB, ...
Nedelja 12.10.2014. 09:10
Poturica -- lojalan ?? E bas mi je drago sto ga namlatio !! NIKAD SE PAMETI NECEMO DOZVAT !! Onaj siptar pukovnik ovaj baja u zandarmeriji -dokle bre srpski naivni narode ?????
Nedelja 12.10.2014. 10:57
Zalosno koliko vas pedera podrzava prebijanje Vucicevog brata! Danima pricate koliko je pozitivno sto je policija prebila, bas Vucica mladjeg. Sramota! Covjek je dosao, naj vjerovatnije u prkos zabrani, da protestuje protiv pedera!!! Dosao je u prkos, bratovoj organizaciji peder-bala! Zabrinjavajuce je da vas toliko mnogo u Srbiji podrzava homoseksualizam. Odnosno, svi vi koji okrivljujete Vucica mladjeg!!! Jos jednom, SRAMOTA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online