Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 03.02.2014.
12:37 >> 15:34h
Beta A

Opljačkana crkva na KiM

Nepoznate osobe opljačkale su tokom noći crkvu i ukrali automobil iz parohijskog doma u selu Babin Most, nedaleko od Obilića, na Kosovu, rekao je otac Boško Klicarić.

Foto: Ilustracija

"Ovo je treći put da je na udaru pljačkaša crkva, a ovoga puta lopovi su razvalili vrata i na parohijskom domu, ukrali ključeve i odvezli automobil vredan oko 7.000 evra", rekao je Klicarić.

On je naglasio da se ne oseća bezbedno i zatražio od policije da otkrije počinioca.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas obijanje i pljačku crkve Pokrova Presvete Bogorodice i parohijskog doma u Babinom Mostu i zatražila od međunarodne zajednice "da stane na put vandalizmu" i zaštiti srpske svetinje.

"Nedopustuvo je da na tlu Evrope, u dvadeset prvom veku i dalje postoji i toleriše se nepoštovanje srpskih pravoslavnih crkava i manastira," navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je crkva kod Obilića više puta obijana od 2008. godine, ali da počinioci nikada nisu pronađeni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.02.2014. 17:01
Da su nasi generali uradili ono za sta im sude u Hagu niko taj auto ne bi mogao da ukrade.Jednostavno ne bi bilo nikoga tamo koji bi zagorcavao zivot ljudima.Koliko sam se naslusao te zapadne propagande o etnickom ciscenju od strane Srpske vojske.Kamo srece da su to i ostvarili nego se oficiri drzali zenevske konvencije a ovo je rezultat svega toga.
Ponedeljak 03.02.2014. 18:13
Албанци су опет током нићи опљачкали српску црквуи украли аутомобил из парохијског дома у селу Бабин Мост код Обилића на Космету, рекао је отац Бошко Клицарић.“Ово је трећи пут да је на удару пљачкаша црква, а овога пута шиптарски лопови су развалили врата и на парохијском дому, украли кључеве и одвезли аутомобил вредан око 7.000 евра”, рекао је Клицарић. Он је нагласио да се не осећа безбедно и затражио од полиције да открије починиоца.
Ponedeljak 03.02.2014. 18:13
Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила обијање и пљачку српске цркве Покрова Пресвете Богородице и парохијског дома у Бабином Мосту и затражила од међународне заједнице да спречи такве и сличне инциденте, “с обзиром да реакција Приштине по том питању редовно изостаје”.Додаје се и да је Црква једна од најстаријих на централном Косову и Метохији, изграђена одмах после Косовског боја и обијана је више пута од 2008. године.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online