Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.04.2013.
01:10
Ekipa Vesti A

U grob sa plišanim medom

U Velikoj Ivanči kraj Mladenovca juče je sahranjeno 12 ljudi i jednog dete, žrtve krvavog pira žitelja ovog sela Ljubiše Bogdanovića (60), koji je posle masakra, videvši dolazak policije, pucao sebi u glavu.

I dok su šokirane porodice u Ivanči pripremale sahranu svojih najmilijih, Bogdanović je preminuo u beogradskom Urgentom centru. Ovaj do sada nezapamćen zločin u Srbiji jedina je preživela Ljubišina supruga Javorka, teško ranjena hicima u glavu i vrat.

Kilometarska kolona

Posle opela povorka je krenula ka groblju, koje je udaljeno oko kilometar. Tela ubijenih su od crkve do mesnog groblja prevezena u sedam kombija.
Po kiši koja je tokom opela počela da pada, formirala se i kilometarska kolona ožalošćenih koji su 13 žitelja Velike Ivanče ispratili na večni počinak.

Podsetimo, Bogdanović je u ranim jutarnjim satima pištoljem CZ 88 prvo likvidirao sina Branka (32) i majku Dobrilu (83). Onda je izašao iz kuće i krenuo da ubija po komšiluku. Došao je do kuće Despotovića gde je metkom u glavu iz pištolja CZ 88 ubio Mikaila (61), njegovu ženu Milenu (61), unuka Gorana (24), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog jednoipogodišnjeg sina Davida.

Onda je došao do kuće Stekića, gde je ubio Danicu (78), pa je otišao do kuće Ješića gde je smaknuo Ljubinku (64) i njenog sina Miloša (48). Zatim je krenuo do kuće porodice Mijailović, gde je ubio Velimira (78) i njegovu suprugu Olgu (79). Potom se vratio do kuće Stekića gde je smaknuo Draganu (50).

Crkveno dvorište bilo je puno. Na sve strane suze, jauci i poneki krik: "Ustani, javi se!" Većina okupljenih nije nosila po jednu, već po 13 sveća, za svakog od tragično stradalih meštana Velike Ivanče.

Porodica ubice

Sahrani u Velikoj Ivanči prisustvovala je i porodica ubice - Ljubiše Bogdanovića. Oni su stajali po strani, vidno odvojeni od ostalih.
Takođe, juče je najmanje rodbine bilo pored kovčega sa telima Branka Bogdanovića (sina ubice) i njegove babe Dobrile, koje je Ljubiša prve usmrtio.

Opelu su prisustvovali i predsednik Skupštine Beograda, Aleksandar Antić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović, koji su obišli sve kovčege i svakoj porodici lično izjavili saučešće.


- U ime Vlade, premijera i vicepremijera izražavam duboko saučešće. Sada tuguju Ivanča, Mladenovac, Srbija i svi Srbi ma gde da su. Teško je bilo šta reći. Neka nam ovaj strašan događaj i žrtve budu na poziv za praštanje, ljubav, veru i nadu - zaključio je Božović posle opela.


Motiv ovog stravičnog zločina još nije poznat, a prethodnih dana meštani Ivanče su nagađali šta je njihovog rođaka i komšiju moglo da navede na ovakav čin. O njemu nisu imali ružne reči, a njegov šurak je rekao da je bio pošten i vredan čovek, dobar za selo, ali prek i strog prema porodici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online