Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.07.2011.
02:19
Vesti A

Dalibor ubio pa komadao očuha

Dalibor Đ. (17), koji je rođen u Srbiji, a odrastao u švajcarskom kantonu Tićino, uhapšen je zbog sumnje da je ubio očuha Arna G. (46), a zatim pokušao da iskasapi njegovo telo kako bi uklonio tragove zločina.

Maloletnik je uhapšen kada ga je policiji prijavio stariji muškarac kojem se mladić obratio za pomoć da uklone telo. U trenutku kada je policija upala u stan Arna G, zatekla je mladića kako pokušava očuhu da odseče noge i da ga ugura u kofer.

Uviđaj: Policija odnosi dokaze

Ubistvo Švajcarca, koji je poslednjih 15 godina invalid zbog preživljene saobraćajne nesreće, dogodilo se u njegovom stanu u kojem je živeo sa suprugom Mitrom Đ. i njenim sinom Daliborom.

Naime, Mitra i njen sin živeli su u kantonu Tićino mnogo godina, da bi pre dve godine morali da napuste zemlju. Posle toga, Mitra se vratila u Švajcarsku i oktobra 2010. udala za Arna, što je prema rečima njegovih prijatelja, bilo veliko iznenađenje. Dalibor je sve to vreme živeo kod svog biološkog oca u Srbiji, dok on nije preminuo krajem decembra prošle godine.

Posle smrti svog oca, za koju pojedini švajcarski mediji tvrde da je bila pod sumnjivim okolnostima, Dalibor se maja ove godine vratio u Švajcarsku da živi sa majkom i očuhom u mestu Belinconi.


Da život u novoj zajednici nije bio skladan, potvrdile su komšije ubijenog Švajcarca koji su govorili kako su između Dalibora i Arna često izbijale žestoke i nasilne svađe. Rasprave su bile toliko glasne da su komšije mogle da čuju Arna kako traži od mladića da napusti kuću.


Mitra je otputovala u Srbiju kada je Dalibor je prišao očuhu, koji je bio u kupatilu i udario ga drškom od sekire u glavu. Kada je Arno pao na zemlju, Dalibor ga je opet udario kako bi proverio da li je još živ, a zatim ga usmrtio sa nekoliko uboda kuhinjskim nožem.
Dalibor je hteo da se reši tela kiselinom, alo je nije imao.

Zato je napunio kadu varikinom i drugom kućnom hemijom i u nju ubacio telo ubijenog očuha. Kada je video da to ne daje rezultate, Dalibor je telo umotao u tepih. Ali kako je tepih bio kratak, pa su virile noge, počeo je da seče telo i da delove očuha gura u kofer. Ubrzo zatim policija je upala u stan i uhapsila Dalibora.


Posle hapšenja Dalibor Đ. je na saslušanju prvo negirao krivicu, da bi kasnije priznao zločin.

Nudio stan na prodaju

 

Komšije su u danima posle ubistva viđale mladića. U obližnjoj prodavnici dan posle ubistva Dalibor je zatražio sekiru i veliki kofer. Kada ga je vlasnik radnje upitao šta će mu, mladić je rekao da "želi nekoga da ukloni".


- Kupci koji su tada bili u radnji i ja nismo verovali da je to istina, već da se momak šali - rekao je Mark Paiva, vlasnik prodavnice koji je posumnjao da nešto nije u redu tek kada mu se Dalibor obratio s pitanjem da li želi da kupi stan njegovog očuha.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 13:33
monstrum. kao da je rodjen ispod plavog mosta.
Petak 29.07.2011. 18:37
samo je falilo da ga je smleo.
Petak 02.09.2011. 19:37
Ja sam sam Daliborom isao u isti razred prosle godine u Srbiji,bio je miran uwek,nije se nikad tukao s nikim,al da je imao slabe ziwce to je tacno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online