Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.02.2011.
09:38 >> 11:53h
Alo A

Srpski "Panteri" krali i skijali

Trojica Srba, starih 21, 26 i 29 godina, koji su prošle srede uhapšeni u skijaškom centru Inzbruk, u Austriji, posle pljačke zlatare "Leitner“, deo su međunarodne bande kradljivaca nakita "Pink panter“.

Hapšenje "Pantera" u Inzbruku

Sumnja se da "Panteri" stoje iza pet upada u austrijske zlatare samo tokom prvih mesec dana ove godine. Ove informacije potvrdio je i austrijski federalni agent Peter Durstinger, koji napominje da su "Panteri" već ušli u legendu sa svojim razbojništvima duž Azurne obale, a potom i širom sveta, ali i da je kod njih vremenom došlo do promena.


"Prva generacija bande 'Pink panter', koju inače uglavnom čine Srbi i Crnogorci, sada se povukla iz posla, u smislu da ne idu više u razbojništva, i uglavnom se naselila u Francuskoj i Belgiji. U poslu su sada druga i treća generacija koje su za razliku od svojih prethodnika, koji su bili poznati kao 'elegantni lopovi', sada daleko brutalniji u svojim napadima", objašnjava Durstinger.


Jedino što se i dalje ne menja jeste plen, u koji spadaju samo luksuzni nakit, drago kamenje i satovi. Da nove generacije "Pantera" nisu toliko vešte kao njihovi prethodnici pokazuje upravo hapšenje trojice Srba. Maskirani mladići, za koje se veruje da su iz Srbije došli na skijanje, upali su u zlataru u 11.54 i naredili dvema radnicama da legnu na pod. Dok je jedan od njih pretio pištoljem, druga dvojica su čekićem i sekirom razbila vitrine i pokupila satove marke "roleks" i "brajtling". Za to vreme, u sobi iza ostali su neprimetni šef zlatare i dvojica radnika, a pljačkaše je mobilnim telefonom zabeležio slučajni prolaznik.

Jedan od pljačkaša uleteo je u parkirani crveni "audi A4", dok su se druga dvojica otarasila odeće i ušla u tramvaj na liniji 3. Brojni svedoci dali su i iscrpan opis lopova i rutu bekstva, tako da je policija ubrzo sustigla "audi". Drugu dvojicu primetio je policajac na poslednjoj stanici i zamolio ih da krenu s njim, ali su mladići odbili. Policajac je pao izlazeći iz tramvaja i zadobio potres mozga, a lopovi su mu ukrali vozilo.

Iako su pokušali da ih prate po tragovima u snegu, lopovi su locirani u jednom žbunju iza helikoptera. Pripadnici aerodromske policije pucali su zatim u vis u znak upozorenja, posle čega su lopovi izašli s rukama uvis. Niko od trojice uhapšenih mladića nema krivični dosije u Austriji.

Već tri godine love "Pantere" iz bivše Juge


Interpol je u jesen 2007. formirao radnu grupu "Pink panters", koja se bavi osobama s prostora bivše Jugoslavije koje vrše razbojništva u prodavnicama nakita. Najviše ih je iz Crne Gore, Srbije, BiH i nešto malo iz Hrvatske, dok dosad nije bilo Slovenaca i Makedonaca. Od formiranje ove grupe, umesto planetarne romantične legende o pametnim siromašnim lopovima, sve više se govori o njihovim hapšenjima i izručenjima iz zatvora u zatvor, iz zemlje u zemlju...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online