Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
08:36
Vestionline, Tanjug A

Mektić: U Banjaluci u toku rat narkobandi

Slučaj smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića otvorio je i sukob izmedu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i MUP Republike Srpske, piše sajt B 92.

Facebook/Pravda za Davida
Slučaj "Dragičević" podigao Banjaluku, ali i celu Srpsku na noge: Svi traže pravdu za Davida

Mektić je na televiziji BN rekao, misleći na građane okupljenje u pokretu "Pravda za Davida", da neko ko poziva na pravdu ne može da bude nazvan rušiocem Srpske ili da radi protiv institucija Srpske i time se osvrnuo na ranije izjave zvaničnika Srpske.

- Ako je i neko iz MUP-a umešan u citav taj dogadaj, a bojim se da toga ima jer vidimo da se pojavilo svakakvih informacija i indicija, svejedno, trebalo bi da se energično uđe u taj slučaj i da se sve rasvetli i kaže šta je istina o celom tom dogadaju. Ta istina može biti jako teška po Srpsku i njene institucije. Međutim, nekoga ko poziva na pravdu, ne možete da nazivate rušiocem Republike Srpske i da radi protiv institucija Republike Srpske - rekao je Mektić.

Ministar bezbednosti BiH tvrdi da u Banjaluci pocinje rat narko kartela. 

- Videli ste ovu eksploziju u Banjaluci, a koja se definitivno vezuje za obračun narko kartela. I ovaj slučaj na određen način, vrlo lako može biti da su umešani narko dileri. Ja sam mesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbeđuje policija - tvrdi Mektić.

A umesto da reši mnoge sumnjive slučajeve kao i slučaj "Dragičević" vlast Republike Srpske se trudi da umori i kompromituje masu koja se svako vece okuplja u Banjaluci, rekao je Mektic i ističući da je napravljeno dosta namernih grešaka koje su sprečile put do istine.

Reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštenjem u kojem demantuje navode Mektića, ističući da se njegove izjave zasnivaju na netačnim informacijama, "koje stvaraju nepoverenje građana u rad institucija Republike Srpske, što je najteža posledica ovakvih i sličnih izjava". 

"U vezi sa izjavom ministra Mektića da pripadnici MUP-a treba energičnije da postupaju u slučaju Dragićević, podsećamo ministra Mektića da je na ovom predmetu direktno angažovano više desetina policijskih službenika više organizacionih jedinica MUP-a, veštaci različitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilaštvo, te konsultovani stručnjaci FBI. Policijski službenici su u okviru ovog predmeta obavili više stotina kriminalisticko-tehničkih, operativnih i istražnih mera i radnji u kojima je obrađeno preko 170 lica, o čemu je dostavljen Izveštaj nadležnom Tužilaštvu", kaže se u saopštenju.

U konkretnom slučaju, navodi se, Ministarstvo je javnosti omogućilo uvid u celokupan postupak, i to izlaganjem ministra u Narodnoj skupštini, ali i u okviru postupka pred Anketnim odborom koji je u toku. 

"Izjava ministra Mektića da je moguće da je neko iz MUP-a umešan u slucaj Dragičević je, kako i on sam navodi, zasnovana na neproverenim, odnosno svakakvim informacijama i indicijama", ističe MUP RS.

"Ove izjave su tendenciozne i štete institucijama Republike Srpske. Takođe, informaciju da pripadnici MUP-a Republike Srpske rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava, kategorički odbacujemo”, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online