Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
11:34
Vestionline A

Ubistvo Ivanovića vest broj jedan u regionu i svetu

Vest o ubistvu Olivera Ivanović, lidera građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", koji je upucan jutros u Kosovskoj Mitrovici, prenela je većina medija iz regiona, kao i svetske agencije. U izveštajima se ugalvnom pozivaju na pisanje srspkih medija, nagašavajući da je Ivanović bio politički lider Srba na Kosovu.

Vesti
Mesto ubistva Olivera Ivanovića

"Jutarnji list" priču o ubistvu obajvio je na sajtu pod naslovom "U Kosovskoj Mitrovici ubijen jedan od političkih čelnika kosovskih Srba Izrešetali ga dok je ulazio u prostorije stranke".

U tekstu u kojem prenose detalje ubistva koje je objavila i većina srpskih medija, hrvatski list podseća da je Ivanoviću prošle godine zapaljen automobil ispred porodične kuće u Kosovskoj Mitrovici, prenoseći izjavu koju je tada Ivanović dao za "Blic" da pretpostavlja da se radi o politički motivisanom napadu.

U biografske podatke, među kojima je i onaj da je bio pitomac Vojne akademije u Zagrebu koju je napustio nakon tri godine, "Jutranji" piše da je Ivanoviću suđeno za ratne zločine na Kosovu.

Portal Dnevnik.hr uz naslov "Nakon ubistva Ivanovića, uzavrelo u Srbiji", takođe prenosi do sada poznate detalje ubistva uz kratku biografiju, dok Net.hr prenosi pisanje "Blica", naglašavajući u naslovu da su Ivanovića "Dočekali u zasedi i izrešetali!"

Mediji u Crnoj Gori takođe su preneli vest, uglavnom naglašavajući da je Ivanović upucan dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

I strani mediji preneli su vest o ubistvu. većina britanskih medija na naslovnim stanama sajtova ima vest o ubistvu. Bi-Bi-Si piše da je Ivanović upucan ispred stranačkih prostorija, podsećajući da je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnih zločina na Kosovu 1999. godine, ali da je odluku poništio apelacioni sud 2017. godine i naložio ponovno suđenje.

Britanski "Telegraf" preneo je i izjavu Ivanovićevog advokata Nebojše Vlajića koji je potvrdio da je Ivanović podlegao povredama zadobijenim u pucanjavi.

Agencija AP vest o smrt i Olivera Ivanovića prenela je kao najnoviju, kao i ruski portal RT koji piše da je Ivanović "bio jedan od ključnih političara u severnom delu regiona u kojem živi srpska manjina".

Američki "Ej-Bi-Si njuz" kratko je preneo da je "advokat potvrdio da je vodeći srpski političar na Kosovu Oliver Ivanović podlegao povredama nakon pucnjave".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online