Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
19:19
Vestionline, Tanjug A

Ivanić žastoko napao Dodika: Šta će nam referendum, kad ni Srbija nije u NATO?

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, izjavio je danas da je odluku o Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP) doneo lično predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da bi referendum o tom pitanju bio besmislen.

Tanjug
Dodik sam doneo odluku o NATO: Mladen Ivanić

- Odluku o MAP-u je doneo Dodik lično. Jedini dokument koji postoji je onaj iz 2009. kada je u Predsedništvu BiH bio Nebojša Radmanović. To je jedini dokument, i nijedog drugog nema. Za otpočinjanje programa MAP-a odgovornost snosi SNSD - kazao je Ivanić na konferenciju za novinare u Banjaluci.

Ivanić je objasnio da u tom dokumentu stoji da je opređeljenje Predsedništva punopravno članstvo u NATO-u.

- Osim SNSD to niko nije spomenuo. Što svoju sramotu koriste da napadaju druge. SNSD je uveo sudove u slučajeve vojne imovine. Ljudi su se pozvali i tražili javni uvid. Da toga nije bilo, nikada institucije BiH ne bi mogle uraditi niti jednu stvar. A optuživati sudove - to može samo SNSD. To je posledica nepripremljenosti i neznanja - naveo je je Ivanović.

On tvrdi da je priča o referendumu povodom ulaska u NATO besmislena.

- Moj stav, početkom 2015. godine je jasno iznesen medijima u Sarajevu. Ne vidim nijednog srpskog političara koji može glasati za ulazak BiH u NATO - dok Srbija nije u NATO-u. Ne vidim šta će nam referendum? To je pokrivanje javnošću - izjavio je član Predsedništva BiH.

Ocenio je da su koraci SNSD-a i Dodika početak kampanje blaćenja drugih za sopstvene greške.

Ivanić je kako prenosi televizija N1, "priznao" novinarima da je sa hrvatskim članom Predsedništva Draganom Čovićem postigao dogovor o ambasadorima.

- Umesto srpskog ambasadora u Zagrebu, dobio sam srpskog ambasadora u Beogradu. Ja ću uvek birati Beograd. Što su frustrirani Zagrebom, što pate za Zagrebom (SNSD) to trebate pitati njih - naveo je Ivanić.

Ivanić je nasatavio da napada Dodika tvrdeći da je licemeran njegov poziv da "sednu zajedno".

- Što nas nije zvao 2009. nego sada kada treba vaditi kestenje iz vatre. Šteta je što imamo predsednika koji ima potrebu da deli, a ne da spaja. Razuman dogovor sa njim ne možete imati. Ja mislim da oni istinski veruju u ono što govore. Zahtev za MAP je podneo SNSD, sudski proces o vojnoj imovini SNSD. I to nisu jedini primer - izjavio je Ivanić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online