Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 27.08.2016.
09:19
Vestionline A

Hoće li i njega ubiti Hag: Ratko Mladić na samrti!

Ratnom komandantu Vojske RS Ratku Mladiću (73), kojem se u Hagu sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, život visi o koncu! Kako "Alo" saznaje, Mladiću se zdravstveno stanje ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara.

Tanjug/AP
Mladiću pogoršano zdravstveno stanje

- Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci - kaže izvor „Alo!“ iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je "Alo" da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

- S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao - priča Mladićev sin.

Hag: Lečimo ga adekvatno

Nenad Golčevski, portparol Haškog tribunala, izjavio je za „Alo!” da svi pritvorenici u Hagu imaju odgovarajuću zdravstvenu negu. - Svi optuženici, pa i Ratko Mladić, imaju adekvatnu lekarsku negu - rekao je Golčevski za naš list.

On je na suđenju bio izložen psihičkom i fizičkom naporu, tako da je to dodatno doprinelo da mu se zdravlje naruši - rekao je Darko Mladić, koji je prošlog meseca sa decom posetio oca u zatvoru u Ševeningenu, a da je do kraja nedelje u Hagu njegova majka Bosa.

Mladićev sin ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

- Oni su odgovorni ako mu se nešto desi. S obzirom na sve, čudo je da do sada nije došlo do fatalnog ishoda. Moj otac izdržava suđenje zbog jake volje - naglašava Darko Mladić i otkriva da njegov otac prima mnogo pisama iz celog sveta i da svima odgovara.

Neimenovani izvor "Alo" iz Haga navodi da Mladić nije u stanju da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, te da sve to rade njegovi advokati, a da on, umesto toga, čita knjige.

- Nema on snagu da sprema odbranu, suviše je iznuren. Međutim, nikad ne priznaje da je loše već na pitanje kako je, odgovara: - Ne fali mi ništa, dobro sam. Međutim, on je u svakom slučaju osoba koja treba da bude u bolnici - dodaje izvor lista.

Odbrana predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva. Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH, granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, trebalo bi da bude izrečena krajem iduće godine.

POVEZANE VESTI

Subota 27.08.2016. 09:54
Ратко Младић је Српски херој јер је бранио Србе од муслимана и и устааша. ДС - Тадић је ухапсио Ратка Младића 26 маја 2011.год. и Тадић је изговорио : Показали смо да желимо у Европу и да желим да подигнемо свој кредибилитет у међународној јавности ” „ Овим хапшењем смо окончали тежак период скинули љагу са Србије и српског народа, где год да су. Сматрам да је ова акција показала да су институције државе Србије учиниле ову земљу сигурном и обезбедиле владавину права.Рат у Босни и Херцеговину су почели муслимани. 1 марта 1992.год. током српске свадбе испред Старе цркве на Башчаршији у Сарајево криминалац и припадник зелених беретки Рамиз Делалић пуцњем из пиштоља уббио младожењиног оца Николу Гардовића и ранио свештеника Раденка Миковића.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online