Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.10.2015.
19:21
Sputnik A

Plan Zapada: Crna Gora i Kosovo - mafijaške antidržave

Namera Zapada je da od Crne Gore i samoproklamovane države Albanaca na Kosovu i Metohiji stvori Srbiji dve antidržave, po ugledu na mafijašku antidržavu na Siciliji koju su Amerikanci obećali Lakiju Lućanu, smatra istoričar Aleksandar Raković.

Fonet/UN
"Prijateljstvo" na koje Crna Gora nikako ne bi smela da bude ponosna: Hašim Tači i Milo Đukanović

Istoričar dr Aleksandar Raković izjavio je da crnogorski separatistički režim po svaku cenu ima nameru da se obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i istorijskim identitetom Srba u Crnoj Gori. On je ocenio da je "veoma morbidna snaga nekog ko je konvertit da se obračuna sa narodom iz kog je potekao".

- Zabranjuje se korišćenje istorijskih hramova SPC koji su izgrađeni do 1918, odnosno režim ima nameru da ih konfiskuje i da preda hramove SPC, čak i one koji su nastali u srednjem veku, na korišćenje Mirašu Dedejiću - rekao je Raković.

Prema Nacrtu zakona o slobodi o veroispovesti u Crnoj Gori, SPC neće moći tako da se zove jer će pridev "srpski" biti zabranjen. Raković smatra da Režim Mila Đukanovića ima nameru da nasilno propiše da SPC u Crnoj Gori ne sme da postoji, a da ta tvorevina koja će postojati na teritoriji Crne Gore ne sme imati nikakve institucionalne veze za SPC.

Prema njegovim rečima, sprema se strahovit udar na SPC koji bi "mogao da se očekuje od režima koji je institucionalno uništio identite Srba u Crnoj Gori".

- Ovo što se dešava u Crnoj Gori sa tim Nacrtom zakona i sa pokušajem da samoproklamovana država Albanaca uđe u Unesko ima isti cilj - da se oduzmu naši hramovi na Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori. To podržava Zapad - rekao je Raković.

On je podsetio da su 1944. godine, kad je američki režim sklopio dogovor s mafijom, Amerikanci kao protivuslugu Lakiju Lućanu pristali da se na teritoriji Sicilije stvori antidržava ostatku Italije.

- Ovo što danas vidimo u Crnoj Gori i na Kosovo i Metohiji je stvaranje dve antidržave Srbiji, po istom scenariju - zaključio je Raković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.10.2015. 19:24
Opet ne kažete jednu jedinu istinu. SAD uništava Srbiju zbog Rusije, nikoga drugoga. Srbi su jedini narod koji bi dobrovoljno postali dijelom Rusije, i SAD smatra da Srbiju jedino može pokoriti politikom terora i strahom jer sve ostalo poput propagande i potkupljivanja političara neće dugoročno upaliti.
Četvrtak 29.10.2015. 19:42
:D)) Pa na kamenu ne moze trava da raste, logicno je.
Četvrtak 29.10.2015. 20:46
Plan zapada a ideja iz Vatikana! Koga ove dve budale prevare nije za bolje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online