Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.03.2015.
04:13
B. S. - E. V. A

Region u kolapsu zbog kiše i snega!

Velika količina kiše i snega, jaki vetrovi i pad temperature, koje je sa sobom doneo takozvani Đenovski ciklon, uzrokovali su u četvrtak i petak velike probleme stanovništvu i nadležnim službama u gotovo svim zemljama regiona.

Tanjug
Znog jakog vetra u prekidu bile sve trajektne linije

U hrvatskom priobalju duvala je orkanska bura, brojni putevi zatvoreni su za saobraćaj za sve vrste vozila, u prekidu su i trajektne linije. Svi letovi zakazani na dubrovačkom aerodromu za jučerašnje jutro zbog nevremena su bili otkazani, preneli su hrvatski mediji.

Bura s orkanskim udarima pravila je velike probleme u Splitu i na širem području Makarske, dok je na Biokovu temperatura pala na minus osam i ima pedesetak centimetara snega.

- U Splitu je bura oštetila halu u kojoj se održava sajam GAST, pa je policija, zbog opasnosti od urušenja konstrukcije, za saobaćaj zatvorila deo saobraćajnica koje prolaze pored hale - javljaju hrvatski mediji.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, sneg i obilne kiše doneli su velike nevolje građanima. U saobraćaju je vladao haos, izvaljena stabla su padala na puteve, aktivirana su mnogobrojna klizišta i odroni, a zbog kvara na dalekovodima bez struje je područje Bileće i Gacka, dok je u Nevesinju bez struje oko 25 sela.

- U opštini Sokolac sneg je izazvao brojne probleme, a struje nema u 80 sela - preneli su portali u Bosni i Hercegovini.

Padavine i su napravile velike probleme i u Crnoj Gori. Na Žabljaku je napadalo oko metar i po snega, sva durmitorska sela su zavejana, a na većini puteva saobraćaj je u prekidu zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odrona ili snežne lavine, kakav je slučaj na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć.

U četvrtak uveče evakuisano je četrdesetak putnika koji su zbog snega i velike mećave bili zavejani na putu Nikšić-Šavnik, a Služba zaštite i spasavanja odaziva se na sve pozive i uglavnom se radi o prevozu bolesnika.

- I u Crnoj Gori ima problema sa snabdevanjem električnom energijom, pa je tako od četvrtka po podne bez struje pet sela na Jezerskoj visoravni - javili su mediji.

Orkanski vetar u Sloveniji

Kada su u pitanju vremenske prilike u Sloveniji, problem je pravio orkanski vetar koji je u pojedinim delovima zemlje čupao drveće i skidao krovove sa kuća! Od svih zemalja regiona najbolje je prošla Makedonija u kojoj nije bilo većih problema, osim što je kiša prouzrokovala probleme u saobraćaju, dok je snega bilo samo u višim delovima Makedonije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online