Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 13.02.2010.
14:01
Vestionline A

Mesić: Norac je ubijao po nalogu iz Zagreba

Stjepan Mesić je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao da je za vreme srpskih napada na Gospić iz Zagreba došao nalog da sve Srbe koji su tamo ostali treba likvidirati. On je istakao da je Franjo Tuđman bio okružen špijunima, a da je Mirko Norac ubijao po naredbama iz Zagreba.

"Dok su srpske snage napadale Gospić iz Zagreba, došao je nalog da sve Srbe koji su ostali u Gospiću treba likvidirati. Radilo se o provokaciji čiji je cilj bio da se spriječi priznavanje Hrvatske, iza koje je stajala neka obaveštajna služba kojoj nije odgovarala nezavisna Hrvatska", rekao je Mesić i dodao:

"Govorili su: 'Idemo da ubijemo ove Srbe koji su zajedno sa našim ljudima u podrumu, jer oni daju koordinate četnicima da bombarduju određene zgrade u Gospiću'. Pa ti koji bombarduju su do juče živeli u Gospiću, ne treba žena od 82 godine njima da daje koordinate, oni to znaju. Trebalo je malo razmisliti ko daje te naloge".

Na pitanje je li to bio "Šuškov mozak", Mesić je rekao da ne zna, ali je uveren da je to bilo učinjeno sa namerom da se spreči priznavanje Hrvatske, i da je Norac bio samo izvršitelj.

Na pitanje da li smatra da je tadašnja vlast izdala Vukovar, a on je naveo razgovor sa generalom Antonom Tusom koji mu je rekao da bi trebalo samo uništiti četiri tenka kod sela Marinci i da se "tim pravcem mogu izvući civili i uvući sveže snage i oružje kako bi se Vukovar branio kao vojno utvrđenje".

Norac je ubica: Stjepan Mesić

Kad je to Mesić u prisustvu Tusa rekao Franji Tuđmanu, ovaj je, upitao generala ko komanduje u ratu.
 

"Tus mu je odgovorio: 'Vi, predsedniče'. 'I šta sam komandovao?', pitao je Tuđman Tusa. 'Da se ne ide više u napade', rekao je Tus. I s tim je bilo završeno", ispričao je Mesić.

POVEZANE VESTI

Subota 13.02.2010. 15:08
Predsednik Mesic Bulazni kao i uvek! Norac je bio jedan od onih koji su na zlocin odgovorili istom merom misleci da ce time urazumiti Srbe da prekinu sa bombardovanjem Gospica i ostalih hrvatskih gradova ai da smanju zlocine nad hrvatskim stanovnistvom! Ja se pitam onda sto je onda radila 80-godisnja baba Vukosava pored TOPA u selu Medak kad je ispred svoje topovskom vatrom gadjala po Gospicu! Moze li se tu babu oceniti kao civilnu osobu ili nesto drugo! Po meni je ona sve drugo samo ne nevina civilna osoba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online