Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 31.01.2010.
16:01
Vestionline A

Stjepan Mesić i dalje preti ratom!

Još uvek aktuelni predsednik Hrvatske Stjepan Mesić gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" istakao je da još stoji kod svoje izjave da u slučaju pripajanja RS Srbiji treba preseći koridor u Posavini.

"Moje je mišljenje da treba preseći koridor bez obzira ko će to uraditi, NATO pakt, Hrvatska ili neko drugi. To bi bilo ostvarenje Miloševićevih ciljeva. Zašto je poginulo 100.000 ljudi? Da bi Dodik mogao ostvariti Miloševićeve ciljeve? Budimo malo realni", rekao je Mesić.

On je izjavio da danas imamo Republiku Srpsku u kojoj premijer vodi politiku koja ne priznaje BiH, koja ne priznaje glavni grad i koji govori da BiH nije konstanta nego da je konstanta taj entitet i da on može da ide u referendum kad hoće.

I dalje preti vojnom intervencijom: Stjepan Mesić

"Šta je Milošević hteo? On je hteo da ratnom opcijom ostvari svoje ciljeve, a to je da priključi 63 posto teritorije BiH Srbiji. Budući da on svojim ratnim zločinima, svojim topovima, tenkovima, Srebrenicama to nije uspeo, danas Dodik to pokušava zamorom međunarodne zajednice", rekao je Mesić.

Prema Mesićevom mišljenju premijer RS vodi Miloševićevu politiku: Milorad Dodik

On je istakao da Dodik misli da će se međunarodna zajednica umoriti i da će on ostvariti Miloševićeve ciljeve. Govoreći o posledicama takve politike po Hrvatsku, Mesić je rekao da bi time zemlja kojom je predsedavao proteklih deset godina dobila 800 kilometara granice sa Srbijom i to je nešto na šta Hrvatska ne može da pristane.

"Arhitektura našeg prostora je završena i u skladu s tim sam dao svoju izjavu", rekao je Mesić.

Na pitanje da li on još uvek u Srbiji vidi najveću opasnost po Hrvatsku, Mesić je rekao da to nije istina, već da upozorava da Dodik kompromituje i Srbiju.

Mesić je govorio i o predsedniku Srbije Borisu Tadiću koji, kako kaže, govori da podržava opstanak BiH, a zatim ode u Banja Luku i kaže da u svemu podržava Dodika.

Mesić tvrdi da predsednik Srbije priča jedno a radi drugo: Boris Tadić

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2010. 20:37
Ostavite vise druga Mesica da se ,na svoj komunisticko-nacisticki nacin,bori za ostvarenje titovih granica! On sebe smatra arhitektom ovog prostora,te neda da se neko mesa u njegovu zamiosao! Pustite nacistu da prica gluposti u prazno! On je sljam istorije!I neka mirno pociva u njoj,a ovo su samo trzaji pred odlazak u nazi(nacisticku) penziju !
Četvrtak 11.02.2010. 23:54
Predsednik Mesic je u pravu kad kaze da Dodig nastavlja politiku Slobe Milosevica! Rwepublika Srpska je nastala na zlocnu a zlocin se ne moze ozakoniti! BiH mora opstati ili (zna se sto je alternativa)! Republika Srpska mora ostati u BiH ili je nece biti! Dodig ne dozvoljava nikakav povratak Bosnjaka i Hrvata u RS! Pa sta je to ako ne nastavak Slobine Politike stvaranja "Nase Stvari"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online