Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 06.07.2012.
21:53
24sata.hr A

Vapaj dečaka: Mama, ne ostavljaj me samog u bolnici

Tomislav (7) iz Osijeka boluje od tumora kostiju i užasava ga ostanak u bolnici bez mame. Naime, nakon 11 hemoterapija sad ide na operaciju, a njegova porodica ne može da plati apartman.

Petoročlana porodica Kaič iz Osijeka nema novca da plati boravak majke u bolnici. Barbara i Zoltan su nezaposleni. On boluje od PTSP-a, a dvoje starije dece još se školuju.

Tomislav (7) iz Osijeka boluje od tumora kostiju: Nakon 11 hemoterapija sad ide na operaciju, a njegova porodica ne može da plati apartman...
 

"Tomislav se razboleo 2007. Pokušali smo lečenje u Osijeku, ali su nas poslali u Zagreb. Prošao je operaciju i 11 hemoterapija i sedam zračenja, koje je jako teško podneo. Otad se boji da ostane sam u bolnici. Kad su mu dogovorili novu operaciju za 18. jul, počeo je da plakače i viče. Ne mogu da platim boravak u Zagrebu jer smo se zadužili da finansiramo dosadašnje lečenje i putovanja u Zagreb", kaže Barbara.

Otkako je saznao da ide na operaciju, dečak se ne odvaja od majke. Čak ni u snu.

"Tomislav spava kraj mene i obavezno me drži za ruku. Ionako sam u strahu od operacije i neizvesnog oporavka koji nas čeka, a kad pomislim da ću morati da ga ostavim samog, srce mi se slama. Dok je primao hemoterapiju, u bolnici je umrlo dvoje dece koji boluju od istog tumora. Ne želim da to sam prolazi", kaže mama, koja je takođe bolesna. Stres joj je uzrokovao lakši moždani udar i dva srčana, a boluje i od dijabetesa.

POVEZANE VESTI

Petak 06.07.2012. 22:11
E, tugo, kad procitam tekst gde su deca ovako tesko bolesna... Nije mi jasno zasto postavljate ovakve tekstove, da li da nas naterate na tugu, ocaj, zaljenje?? Napisane suve cinjenice, a opet je tekst skroz bez veze. Ja isto tako mogu samo da konstatujem da u Beogradu ima taj i taj slucaj obolelog deteta koje se leci i koje nece bez majke da lezi u bolnici. Bolest je sama po sebi teska, dajte neki broj racuna gde se moze uplatiti bilo kakva pomoc, jer samo to se i moze.Time ce se pomoci detetu, jer ce majka biti sa njim.A ta sigurnost mu je potrebna, ipak on ima samo 7 godina.
Petak 06.07.2012. 22:11
Jadan malisa....ja bi sve tako teske operacije i lecenje ozbiljnijih bolesti ucinio besplatnim...da bi svako mogao da se izleci...
Subota 07.07.2012. 08:32
Mogu da zamislim kroz šta prolazi to dete, i koliko je deci lakše u bolnici ako je tu mama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online