Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.08.2010.
12:01
D. Dekić - Vesti A

Džaba sindikati prete štrajkom

Umesto što najavljuju veliki štrajk u septembru zbog predloga zakona o penziono-invalidskom osiguranju, neka srpski sindikati predlože bolja rešenja, pa ako za svoj predlog obezbede većinu u Skupštini Srbije, imaće podršku Partije ujedinjenih penzionera (PUPS), poruka je lidera te partije i potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića nezadovoljnim sindikalcima.

Jovan Krkobabić, lider Partije udruženih penzionera Srbije
 

- Cenim ideje i predloge sindikata, a hoće li oni u štrajk na jesen, ne znam. Moguće je da imaju više razloga da organizuju proteste, recimo zbog neredovne isplate zarada, neuplaćivanja doprinosa ili rada na crno - kaže Krkobabić u intervjuu za "Vesti".

 

Dinkić se zalaže za rast penzija i plate u javnom sektoru, podržavate li taj predlog i da li to može da stvori gnev u privatnom sektoru?
 

- Smatram da je takav predlog legitiman bez obzira na to ko ga je dao, ali kao odgovorna vlada moramo proveriti da li postoje realni uslovi. Inače, plate u privatnom sektoru nisu ni u kakvoj vezi sa rastom plata u javnom sektoru i penzijama, jer one zavise isključivo od produktivnosti, ostvarenog profita u firmi i od volje poslodavca.

U Uniju regiona Dinkić je pozvao vašeg koalicionog partnera Dragana Markovića Palmu, da li je PUPS dobio istu ponudu?
- Dinkić ima pravo da uspostavlja kontakte i saradnju sa svim partijama koje to žele. PUPS nije regionalna partija.
 

Volim odmor uz rad

ašto niste otišli na godišnji odmor? Da li je to marketing, volite da radite ili smatrate da ima neodložnih poslova u Srbiji?
- Godišnji odmor moguće je provoditi na više načina. Jedan od njih, za koji sam se ja opredelio, jeste aktivan godišnji odmor. Drugim rečima odmor uz rad, pa ga tako i ove godine koristim.

 

Opstaje li trojna koalicija PUPS-a, Jedinstvene Srbije i Dačićevih socijalista?
 

- Tu nema nikakvih promena i ne vidim da može doći do našeg razmimoilaženja, jer to ne bi bilo u interesu nijedne od partija u toj koaliciji.

Hoće li, kako se "pouzdano" čuje, biti vanrednih parlamentarnih izbora 2011?

- Čuje se svašta, a koliko je to što se čuje pouzdano, veliko je pitanje. Smatram da ne bi bilo ni mudro ni korisno da se u uslovima tek malog zamaha privrednog razvoja i ekonomske stabilizacije u zemlji ide na izbore. Ali, i ako se tako nešto desi, PUPS će i dalje raditi svoj posao, ne odustajući od osnovnih principa svoje politike.

Nastavljate li borbu za bolji položaj penzionera i na koji način?
 

- PUPS se ne bori samo za penzionere već za sve kategorije socijalno ugroženih građana. Dakle, zalažemo se za ravnopravnost svih, za borbu protiv svih oblika diskriminacije, organizovanog i pojedinačnog kriminala, svih vidova terorizma. Jednom rečju PUPS je partija koja se svom snagom zalaže za stvaranje socijalne države po uzoru na najmodernije zemlje zapadne Evrope, poput Danske, Norveške, Švedske... Stoga je i naš cilj: Srbija za Evropu i Srbija u Evropi - u ravnopravnim uslovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online