Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.05.2018.
15:26
Vestionline A

"Vredna investicija: Završava se fabrika u Dobanovcima"

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će za nekoliko meseci, u Dobanovcima, biti završena fabrika dečje hrane, investicija vredna 34 miliona evra, koju, zajedno sa ovdašnjim partnerima, realizuje ruska kompanija "Farmalakt" u vlasništvu srpskog privrednika Gorana Vukovića.

Tanjug
Posao za gotovo 200 radnika: Marko Čadež

Paralelno sa završetkom "Farmalaktovog" proizvodnog pogona, danas otvorenog u Moskovskoj oblasti, praktično srpsko-ruske investicije u koju je uloženo 23 miliona evra, Vuković, koji godinama posluje u Rusiji, krenuo je u novi projekat - u Srbiji.

Strateški partner "Farmalakta" za Zapadni Balkan na ovom projektu je domaća kompanija "Nelt Co", koja će biti i distributer proizvoda fabrike u Dobanovcima, izjavio je Čadež, koji je prisustvovao otvaranju moskovskog pogona.

Ove investicije, po rečima Čadeža, još jedan su dokaz da poslovni ljudi iz Srbije itekako umeju da prepoznaju šanse i potrebe ne samo domaćeg već i inostranih tržišta, da su sposobni da vode uspešne poslove u svetu, izbore se sa konkurencijom, ulažu i izvan lokalnih granica i budu pouzdani partneri kompanijama i u Evropi i u Rusiji, i u Americi i u Kini.

Inače, u ruskoj fabrici biće zaposlen 181 radnik i proizvodiće dnevno 30 tona zamena za majčino mleko (bebi formule), koje su Rusija i zemlje Zajednice nezavisnih država do sada uvozile, kao i 15,4 tone dečjeg keksa i 7,93 tone dečjeg čaja na dan.

Dečja hrana proizvedena u Srbiji, po završetku proizvodnog pogona u Dobanovcima, napominje Čadež, biće plasirana na domaćem i regionalnom tržištu, a komplementaran program - suve žitne i tečne mlečne kašice i pirea prodavaće se u Rusiji, što je, kaže, posebno značajno za poboljšanje našeg izvoznog učinka na velikom ruskom tržištu.

Svečanom otvaranju fabrike u reonu Noginsk, koja je izgrađena uz podršku partnerske AKB "Absolut banke" i opremljena najsavremenijom opremom evropskih proizvođača, prisustvovali su i Vorobiov Andrej Jurievič, guverner Moskovske oblasti, Denis Petrovič Butaev, zamenik predsednika vlade Moskve i ministar za investicije i inovacije obe oblasti, Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac, osnivači "Nelt Co" i ruski partneri kompanije "Farmalakt".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online