Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.04.2015.
17:05
Tanjug A

Ministarka najavila: Uskoro Aerodromi Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će uskoro biti formirano preduzeće Aerodromi Srbije koje će objediniti aerodrome u zemlji i zajednički će upravljati njihovom infrastrukturom i uslugama.

Tanjug
Zorana Mihajlović na vatrogasnoj vežbi koja je održana na aerodromu Nikola Tesla

Mihajlović je rekla novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla da se radi na osnivanju tog preduzeća i da je za to nadležno pre svega Ministarstvo privrede i izrazila očekivanje da će se taj predlog vrlo brzo naći na sednici Vlade.

- Hoćemo da i drugi aerodromi u Srbiji posluju tako dobro kao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu - poručila je Mihajlović koja je prisustvovala vatrogasnoj vežbi na aerodromu.

Ona je rekla da će se u okviru novog preduzeća sasvim sigurno naći i aerodrom Lađevci kod Kraljeva koji će biti civilno-vojni aerodrom.

Mihajlović je dodala da osnivanje Aerodroma Srbije nije više samo ideja i da je trenutno u toku posutpak usklađivanja te odluke između ministarstava.

- Ministarstvo privrede kao resorno, kada su u pitanju preduzeća, uskoro će predložiti zaključak i očekujem što pre da ga vidim na sednici vlade - rekla je ona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da će se aerodromima upravljati sa jednog mesta i da će tu biti objedinjene razne usluge, na primer lou kost, unutarputnički saobraćaj, robni saobraćaj, generalna avijacija odnosno privatni avioni i drugi oblici.

On je rekao da će nakon zaključka vlade biti registrovano novo preduzeće Aerodromi Srbije i da će se onda razmatrati koje će sve aerodrome obuhvatiti i naveo da će svakako u sastav tog novog preduzeća ući niški aerodrom, Lađevci, Ponikve kod Užice i drugi.

Letovi do Njujorka do kraja godine

Srbija će sa SAD potpisati sporazum o direktnim letovima u narednih nekoliko nedelja i letovi bi trebalo da budu uspostavljeni do kraja godine, rekla Zorana Mihajlović.

- Naša želja je da to uradimo do kraja godine, ali ako bude i u prvom kvartalu sledeće godine, to je ozbiljan iskorak - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara na beogradskom aerodromu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da je za sada u planu jedna destinacija - Njujork, ali da će se u narednom periodu razmatrati i letovi za druge gradove.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije usaglasila i usvojila sporazum sa Vladom SAD i da je sada samo pitanje trenutka kada će on biti potpisani između dve zemlje dodajući da je to stvar protokola.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.04.2015. 17:25
Kad se ta fukara pojavi onda narod moze nesto lose da ocekiva!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online