Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 17.01.2014.
14:25
Beta A

"Nerealno da sve penzije budu 200 evra"

Potpredsednik i poslanik Partije ujedinjenih peznionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković ocenio je danas da je "nerealna i nepotrebna" ideja da ubuduće svi stariji od 65 godina primaju istu minimalnu garantovanu penziju.

Foto: Ilustracija

Čolaković je agenciji Beta rekao da o ideji da ubuduće država bude garant samo minimalnog prihoda dovoljnog isključivo za najbazičnije potrebe, odnosno ishranu, nije razgovarano u vladi Srbije i Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne poltike, koje vodi lider PUPS-a Jovan Krkobabić.

Tu ideju je u javnost izneo savetnik ministra privrede Srbije Aleksandar Stevanović, koji je rekao da se problem sa penzionim sistemom reši tako što bi se primanja budućih penzionera izjednačila i spustila na minimalni nivo dovoljan za život. On je naveo da je prema trenutnim računicama oko 200 evra mesečno dovoljno da se preživi.

"Svi koji žele da u starosti imaju za bilo šta više od najjeftinijeg obroka morali bi da štede tokom radnog veka ili da sami sebi uplaćuju privatno penzijsko osiguranje", rekao je Stevanović i dodao da sistem u kojem svi imaju istu minimalno garantovanu penziju "već postoji u zemljama poput Švajcarske i Kanade, ali i na Kosovu".

Demati ministarstva privrede: Neće biti sve penzije 200 evra

Ministarstvo privrede Srbije negiralo je danas da je iz tog mi ministarstva stigla informacija da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno.

"Potpuno je netačno da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno. Svaki građanin koji radi i uplaćuje penzijsko osiguranje će svakako i u svakoj formi penzione reforme imati više od ovog minimalnog iznosa, ističe se u saopštenju tog ministarstva.

POVEZANE VESTI

Petak 17.01.2014. 15:35
Što pre treba obezbediti investicije za izgradnju i proširenje grobalja, jer će nakon sledećih izbora nastati gužva sa nesagledivim posledicama koje će se posebno nepovoljno odnositi na penzionere. Zato penzioneri gledajte da u što većem broju izađete na predstojeće izbore i rešite na zadovoljavajući način svoj zagrobni život koji vam ti isti obećavaju čim zasednu malo duže na vlasti.
Petak 17.01.2014. 16:46
Pa naravno da ovo ne odgovara ovim lopovima koji imaju po 1000 evra, a kao štite prava onih koji nemaju ni 200. A sve su to banditi koji su radili u javnom sektoru ili državnim preduzećima, bavili se politikom, a država im plaćala socijalno i penziono. Opameti se Narode i motke u ruke.
Petak 17.01.2014. 18:08
Nasi dedovi i ocevi su ovu zemlju izgradili i stvorili, neki su je branili i cak ugradili svoje zivote u nju ,neki su je kroz rad i dela proslavili ali i dovoljno ugradili u nju da su generacije posle njih imale na cemu a i sa cim da rade. Kada su dosle demokrate sve sto je bilo vredno steceno ,opljackali su a sredstva za rad i fabrike su unistili ostavljajuci nasu omladinu bez perspektive i posla. Sada se od nas trazi da zrtvujemo tako reci svoj zivot i dostojanstvo i odreknemo se naseg prava da bi gospoda uzivala i imala sta da kraduckaju. Predlagaca ovokvog zakona treba vesati na sred trga i gadjati ga govnima da smrdi na kilometre da se zna ko je on.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online