Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.10.2012.
11:29
24sata.rs A

Pretplatu za mobilni plaćate dok ne raskinete ugovor!

Za srpske plate skupi mobilni telefoni nisu pristupačni, pa se mnogi odlučuju da do takvog aparata dođu tako što će odabrati povoljan paket kod nekog operatera. Tako će isti taj telefon dobiti za male pare ili čak za dinar, ali će im mesečni računi biti nešto skuplji. Operateri apeluju na korisnike tih paketa da vode računa o tome kada im ističu ugovorne obaveze, kako bi na vreme prijavili da je ugovor istekao. U suprotnom, može da se desi da i po isteku ugovora plaćaju pretplatu.

Iznenadio vas je iznos računa: Verovatno niste raskinuli ugovor za paket koji ste uzeli
 

- Oni koji se odluče za neku od naših promotivnih kampanja mogu da potpišu ugovor kojim se određuju i rok obaveze. Kad rok obaveza po ugovoru istekne, ugovor traje dok korisnik ne zatraži raskid. Ugovor se raskida tako što nam korisnik dostavlja pisano obaveštenje, preporučenu pošiljku sa povratnicom ili dođe u neku od naših poslovnica najmanje 30 dana unapred - kažu za “24 sata” u "Telekomu Srbija”.

Pretplatnik nastavlja da koristi naše usluge na neodređeno vreme, za isti tarifni paket i kad ugovor istekne, kažu i u Telenoru.

- Ako je korisnik kupio neki od telefona u tarifnom paketu po nižoj ceni nego što aparat košta bez paketa, pa odluči da raskine ugovor pre isteka definisanog roka, u obavezi je da isplati sve preostale mesečne pretplate. Ako uz paket nije kupio i telefon, može da raskine pretplatnički ugovor bez dodatnih troškova. Potrebno je samo da plati potrošen saobraćaj do datuma raskida ugovora. Rok za raskid ugovora je 15 dana, a potrebno je podneti zahtev na prodajnom mestu ili pisanim putem - objašnjavaju u Telenoru.

- 30 dana ranije treba podneti zahtev za raskid ugovora u Telekomu

- U Telenoru zahtev treba podneti 15 dana pre nego što želite da ugovor sa operaterom bude raskinut, a u Vipu taj period iznosi 42 dana.

Izvor: Mobilni operateri

Vip mobajl ističe da sve dok korisnik ne podnese zahtev za raskid ili obnovu ugovora dospevaju mu računi za paket koji je odabrao.

- Ako korisnik želi da raskine ugovor pre isteka roka, dužan je da plati naknadu za prevremeni raskid. Ta naknada je fiksna i zavisi od roka na koji je ugovor potpisan i od tarife za koju je sklopljen - kažu u Vipu, i dodaju da korisnik može da podnese pisani zahtev za raskid ugovora nakon isteka minimalnog trajanja ugovorne obaveze. Poželjno je, kažu, ako klijent želi da raskine ugovor da podnese zahtev šest nedelja ranije.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 12:01
Najbolja varijanta je imati telefon i kupovati kredit za njega kad se moze...gde god da bili ti uslovi za mobilne koje dobijete kao da ih otplacujete su nepovoljni za stranku ali mami nas to sto su moderni moze se internet koristiti i sl...Dogod sam imala mobilni na dopunu imala sam pare...sad odose jer luksuz se svuda placa...
Petak 12.10.2012. 13:22
Ima i druga varijanta, koja ide u prilog korisnicima a koju operateri, naravno, nece da kazu. Naime, cinjenica je da svi operateri daju nejasne informacije o svojim paketima, nrp. vip za odredjeni paket kaze da kredit u okviru tog paketa ne moze da se koristi za dodate vrednosti, ali ne navodi koje su dodate vrednosti u pitanju. Pri tome, ako se korisniku prilikom potpisivanja ugovora ne predoce jasno prava i obaveze, i sta tacno ulazi u odredjeni paket, korisnik ima pravo da raskine ugovor i podigne tuzbu protiv operatera zbog obmane, jer je operater nejasnim podacima (na sajtu) i ne predocavajuci tacne podatke korisniku (prilikom potpisivanja ugovora) doveo korisnika u stanje obmane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online