Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.12.2018.
00:55
Đ. Janković - Vesti A

Dijasporcu vratila više hiljada evra

Kada je krenula da dostavi picu u Ulici patrijarha Pavla u novom lozničkom naselju na Lagatoru, Bojana Vasić, zaposlena u lozničkoj piceriji Galija, nije sanjala da će naći novčanik pun novca. Baš to se dogodilo, a ona se ni tren nije dvoumila kako će postupiti nego je odmah krenula da traži vlasnika na osnovu ličnih dokumenata koja su, takođe, bila u novčaniku.

Đ. Janković
Nije se dvoumila: Bojana Vasić

Kada je stigla ispred zgrade broj 14 na parkingu je videla muškarca i ženu kako nešto ubacuju u vozilo. Pošto je dostavila picu i izašla iz zgrade njih više nije bilo, ali je na krovu tog automobila spazila novčanik.

- Kad sam ga otvorila bio je pun novca. Nisam brojala koliko, ali sto posto više hiljada evra. Videla sam dokumenta i odmah počela da tražim na interfonu zgrade prezime koje stoji u njima. Iz tog stana nije bilo odgovora pa sam tražila u još nekoliko obližnjih ulaza, ali uzalud. Našla sam onda upravnika zgrade ispred koje je bilo vozilo na kom je zaboravljen novčanik, a kontaktirala sam i prijatelje u policiji koji su brzo saznali ko je vlasnik novčanika. Upravnik je pristao da novčanik ostane kod njega i da ga preda vlasniku, a ja sam se vratila na posao. Isto veče je novac vraćen, ovih dana treba da se upoznam sa čovekom čiji sam novčanik našla, a koji radi negde u inostranstvu - priča Bojana.

Ona je rodom iz Pecke, kod Osečine, a već neko vreme živi u Loznici i razvozi pice. Ne smatra da je učinila nešto posebno i veruje da bi tako postupila većina njenih sugrađana. Zamislila je kako bi se osećala da izgubi novac, koji i dođe i prođe, ali se setila i kakve peripetije čekaju čoveka koji ostane bez ličnih dokumenata i koja je muka vaditi nova.

- Drago mi je da je novac vraćen i to je najvažnije. Pitali su me neki, kada su čuli šta se desilo, znam li koliko je tu bilo mojih plata, koliko mi treba vremena da zaradim tolike pare, ali o tome uopšte ne mislim. Važno mi je da sam postupila kako sam osećala da treba i da mi je savest mirna. Sutra bih učinila isto bez obzira na to o kojoj se sumi radi - kaže ozbiljno i odlučno.

Svaka čast

Oni koji poznaju Bojanu nisu iznenađeni njenim gestom, a ostali kažu "svaka joj čast", što je pokazala da ima poštenih ljudi uprkos vremenu u kome su takvi postupci, nažalost, postali vest, a ne uobičajeno ponašanje.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online