Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.03.2018.
00:18
J. Arsenović - Vesti A

Crkvu namerno guraju u blato?!

Nekoliko sveštenika Srpske pravoslavne crkve postali su glavni "junaci" crnih hronika i posprdnih rubrika poslednjih dana što je u javnosti stvorilo ružnu sliku o crkvi i njenim sveštenicima.

V. Sekulić
Obezvređivanje glasa crkve: Sveštenik Nenad Ilić

Tolika koncentracija za kratko vreme negativnih medijskih napisa, starešini crkve u Amsterdamu Nenad Iliću je sumnjiva. Tim povodom Ilić se oglasio na Fejsbuku, sugerišući da se na ovaj način medijski obezvređuje glas crkve po nekom bitnom društvenom problemu.

"Popovi osim što deru za sahrane, švercuju drogu, pijani spavaju na traktorskim prikolicama. Vladike svake godine kupuju najnovije modele na salonu automobila, ništa drugo i ne rade. Reklo bi se da su u toku poslednje pripreme za neki gadan referendum. A da će Crkvi biti džabe ako i ne ćuti", napisao je na svom Fejsbuk profilu otac Nenad, odranije poznat po tome što s javnošću deli svoje stavove o mnogim društveno-političkim temama, ne retko zastupajući i kritičko mišljenje prema crkvi kojoj služi.

Podsetimo da je policija proteklih dana prvo privela Milana Jordovića, sveštenika iz Požege, nakon što je u njegovom vozilu otkriveno 27 kilograma skanka, dok je pored njega sedeo bivši veroučitelj obučen u ženu. Ubrzo nakon toga, u posebnoj akciji, uhapšen je i sveštenik iz Kruševca Stefan Mitrović kod koga je pronađeno 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

Neubedljiv scenario

"Pošto je već poznato da se sveštenici valjaju u bogatstvu - zar nije malo tanka motivacija da se tako masovno bacaju u rizik švercovanja i rasturanja manjih i većih količina opojnih sredstava? Drugovi, možda ipak treba napraviti neke korekcije u scenariju. Niko ne kaže da baš sve nije onako kako mediji prenose. Možda i jeste, ali sve zajedno počinje da izgleda skroz neubedljivo", napisao je na Fejsbuku sveštenik Nenad Ilić.
 

Internet je nakon ovih hapšenja zapljusnut podrugljivim komentarima, počev od toga da u duhu sadašnjeg vremena čuvenu Sremčevu komediju "Pop Ćira i pop Spira" treba preimenovati u "Dop Ćira i dop Spira" ili da na molitvi sveštenici treba da izgovaraju: "AmfetAMIN", "Gospode, podiluj"...

Podrugljiv odnos dela javnosti je začinjen i fotografijom koju je uslikao jedan gastarbajter iz Beča, a na kojoj se vidi kako pop leži na traktorskoj prikolici pored mrtvačkog sanduka. Otac Nenad Obradović iz sela Drugovac priznao je da je popio jedno pivo, ali da je astma od koje boluje razlog to što mu se slošilo, a ne to što je bio mrtav pijan.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online