Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.01.2018.
00:58
D. Dekić - Vesti A

Od doktora do "Šarenice"

Listu kandidata naprednjaka za izbore u Beogradu saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je i nosilac te liste koju kako je rekao, većinom čine vanstranačke javne ličnosti, a prvi na njoj je hirurg Zoran Radojičić, generalni direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

N. Durović
Iznenađenje: Aja Jung

Tek što je to obelodanjeno, na sajtu Gerila je iskočila skenirana tabela Agencije za borbu protiv korupcije da je Radojičić, u periodu od 17. septembra do 31. decembra 2015. primio 25.425.305 dinara, ili nešto više od 200.000 evra kao "glavni istraživač u kliničkom ispitivanju lekova" ili oko 70.000 evra mesečno, uz platu od 100.000 dinara.

- A decu lečimo SMS porukama - bio je najčešći komentar tromesečne zarade dr Radojičića koji nije mnogo poznat javnosti.

Međutim, kada smo par sati kasnije ušli na sajt Agencije, stajao je iznos od oko 254.000 ili 100 puta manje za ta tri meseca. Iznenađenje za kulturne krugove je druga na listi Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, zato što je pre 20-ak dana demantovala napise o ulasku sa SNS u trku za Beograd.

- Sve sam uložila u festival, energiju, znanje, vreme, poznanstva, iskustva - obrazložila je zašto ne bi političku funkciju.

Tada je dodala i da ponudu nije dobila, a i da jeste, "ne bi mogla da je prihvati zbog Festivala".

Na listi su univerzitetski predavači, profesori Mašinskog fakulteta Časlav Mitrović i Filološkog fakulteta Ljiljana Marković, malo poznati srpskoj javnosti i prvi čovek Pravnog fakulteta 67-godišnji Sima Avramović koji je u javnosti poznat dekan sa najvećim primanjima od čak 351.745 dinara ili blizu 3.000 evra mesečno.

Među naprednjačkim pulenima je i Avramovićev vršnjak Živorad Nikolić, voditelj "Šarenice", koji je nedavno obnarodovao da s penzionisanjem dobija veća primanja, jer prima uporedo i platu.

On je inače podržao Vučićevu predsedničku kandidaturu 2017, kao i bivši sportisti Goran Grbović, Milan Gurović i Nebojša Ilić. Uz direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodana Nakaradu, na spisku se našla koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević i 71-godišnji glumac Branko Milićević Kockica, za čije se Pozorištance Puž spekuliše da je na "državnim jaslama".

Nezaobilazni Vesić i Mali

Aleksandar Vučić je upitan da li će Radojičić kao prvi na listi biti i gradonačelnik i on nije isključio tu mogućnost. Od stranačkih ličnosti u prvih 25 osoba na listi će, kako je naveo, biti aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Stigao je i demanti bivšeg plivačkog reprezentativca Milorada Čavića da je na listi SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

- Ovo veze nema sa istinom, a za Srbiju bih voleo ništa više nego da se zaustavi krvarenje naroda u novoj godini - napisao je Čavić na Tviteru.

M. Karović

Lojalni profesor

Dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović je postao 2012. kada je SNS preuzeo vlast u Srbiji i poznat je po izjavi tokom posete tada premijera ovom fakultetu da je Vučić "bio i ostao jedan od najboljih studenata", što je podstaklo neke bivše studente da okače listu diplomaca na kojoj se vidi zaista dobar prosek od 9,44, ali i da je studirao šest godina. Avramović je koji dan kasnije bio tema medija koji su objavili da je fizički sprečavao studente da drže zbor na fakultetu.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online