Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.03.2015.
22:38
B. Grujić - Vesti A

Bračni par koji bije

Kada ste ceo život profesionalac i vrhunski sportista, posvećen treninzima i svakodnevnom odricanju, sasvim je logično da baš tu, na sportskom borilištu ili dvorani, upoznate nekoga sa kim ćete deliti ostatak života.

Z. Dedić
Bokserski par: Ivana i Slobodan

- Tako smo se Ivana i ja upoznali baš u sportskoj hali Medison u rodnom Zrenjaninu, a bilo je to u jesen 2006. godine. Ona se tada još bavila atletikom, došla je u dvoranu da izvidi uslove za treninge, a ja sam u hali bio s bokserima. Pogledi su nam se sreli i rodila se ljubav na prvi pogled - priča Slobodan Popov, nekadašnji prvak sveta u savate boksu i trener srpske reprezentacije, o ljubavi sa Ivanom, koja je 2010. godine krunisana brakom.

Ivana je samo nekoliko meseci kasnije donela važnu odluku da napusti atletiku i okuša se u savate boksu i danas su poznati kao srpski bračni par koji najbolje ume da se bije.

Danas je Boba Ivanin trener, a ona je prošle godine na svetskom prvenstvu u Rimu postala vicešampionka sveta u savate boksu.

- Prvenstvo sveta u Italiji bilo mi je najvažnije takmičenje u karijeri. Izgubila sam čudnom odlukom sudija finale, ali osvojila titulu vicešampionke sveta. Bilo je zaista veoma naporno, imala sam pet mečeva za dva dana. Tog prvog dana na trećem meču po redu bila sam skoro na izmaku snage i zagrevala se za borbu protiv devojke iz Slovenije. Moj suprug i trener, nervozniji od mene, saletao me je sa svih strana savetima i varijantama taktike i dodatno mi stvorio pritisak. Zamolila sam ga da samo ćuti, a on se na to naljutio i uvredio. Glumio je kao i uvek, naravno, uzeo je kofu vode i polio me po glavi. Uuuh, koliko sam u trenu pobesnela, zaboravila sam i na tremu i na umor i bol. Pobedila sam lako u tom meču. Bila sam presrećna i zahvalna svom Bobi, a da ste videli kako se ponosno šepurio po sali. On je pravi trener i nekadašnji svetski prvak u savete boksu, koji je u bogatoj karijeri sto puta prolazio kroz ovakve i slične situacije - priča Ivana kako je evropskom zlatu pridodala svetsko srebro.

Na svetskom prvenstvu u Rimu bilo je više od 300 sportista iz 35 zemalja.

Ivana i Boba imaju i pet pasa i četiri mačke. Kad su na putu ostave ih na brigu roditeljima. Zahvaljujući sportu proputovali su dobar deo kugle zemaljske. Sada planiraju put na Tajland gde živi Bobin mlađi i brat Željko.

Titula na titulu

Od kraja devedesetih do 2005. godine Ivana je bila višestruka prvakinja države i rekorderka u disciplinama 400 i 800 metara. Njen najveći uspeh je treće mesto na Balkanijadi u Atini 2003. I danas je vlasnica juniorskog rekorda na 800 metara u dvorani. Od 2005. paralelno sa atletikom počela je da se bavi i sportskim ronjenjem, gde je u dinamičkoj apnei osvajala tri uzastopne titule prvakinje Srbije. Prvu titulu državne prvakinje u savate boksu osvojila je u junu 2007. u kategoriji 56 kilograma. Prvi put prvakinja Evrope bila je 2009. u La Korunji, 2010. bila je prvakinja na Svetskom studentskom prvenstvu u Nantu i treća na Svetskom prvenstvu opet u Parizu, a 2011. osvojila je još jednu titulu prvakinje Evrope ovoga puta u Đenovi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online