Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 09.10.2014.
11:03
Danas A

Biće "Utiska" u nedelju... ispred B92!

Produkcijska grupa Mreža najavila je protest zbog prekida emitovanja emisije "Utisak nedelje" za nedelju, 12. oktobar, u 21 čas ispred zgrade televizije B92, pod nazivom "Kome treba Utisak", na kojem će se pojaviti i autorka emisije Olja Bećković, saznaje Danas.

Biće organizovan protest ispred zgrade B92 pod nazivom "Kome treba Utisak"
 

U pozivu skupa, navodi se "gosti ove nedelje budite vi", piše "Danas".

Teme razgovora će biti koji su razlozi da se sa televizije pređe na kanal, da li privatizacija i poslovni interesi dozvoljavaju ultimatume, ima li cenzure, da li je za otpor dovoljna pojedinačna hrabrost ili se moramo uključiti svi, da li sudbina Utiska zavisi i od vas, piše "Danas".

Skup ispred B92 podržala su i novinarska udruženja UNS i NUNS koja su pozvala svoje članove da se okupe u nedelju.

* B92: Olja Bećković nam ruši ugled

* Mreža: Šta je B92 hteo da kaže? Olja: Očekujem da radim u nedelju

* "Vučić ima opsesiju da uređuje medije"

Povodom ukidanja emisija "Utisak nedelje", "Sarapin problem" i "U centru", ali i zbog sve lošije atmosfere u kojima mediji rade, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da će zatražiti od Skupštine Srbije da se organizuje javno slušanje o sužavanju medijskih sloboda u Srbiji.

NUNS je naveo da je za nepuna dva dana Proglas o medijskim slobodama u Srbiji potpisalo više od 1.000 novinara i građana koji su time izrazili zabrinutost zbog stanja u medijima i zamiranja pluralizma mišljenja i ideja, kritike vlasti i borbe za javni interes.

Proglas je tokom protesta, u ponedeljak uveče, ispred zgrade RTV Studio B, potpisalo 209 novinara i građana, a do juče u podne još 864 pojedinca su elektronskim putem pružili podršku, navodi se u saopštenju i dodaje da će potpisivanje trajati do ponedeljka, 13. oktobra. NUNS će zatim Proglas i potpise proslediti Skupštini Srbije, Odboru za kulturu i informisanje, sa zahtevom da se organizuje javno slušanje o sve uočljivijem trendu sužavanja medijskih sloboda u Srbiji.


Peticiju "Vratite nam Utisak", koju je prethodno pokrenuo UNS, dosad je potpisalo više od 500 ljudi, a planirano je da ona bude predata poslovodstvu televizije B92.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.10.2014. 11:22
PREPORUCUJEM OVOJ ZENI DA IDE TAMO NA ZAPAD ZATO STO JE CITAVO VREME SE RUGALA SRPSTVU
Četvrtak 09.10.2014. 12:45
U svakoj pravnoj drzavi bi odgovarala za neprijateljsku delatnost. Jeli skup prijavljen policiji? Videcemo sta ce vlast da uradi.
Četvrtak 09.10.2014. 12:59
Боранија се успаничила што је пропала глумица и новинарски анонимус остао без посла. Чиме ли их је она задужила?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online