Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.07.2018.
20:05
Vestionline A

Petercima do devetog mesta

U osnovnom delu meča za deveto mesto na 17. evropskom prvenstvu za vaterpolistkinje u Barseloni između Srbije i Izraela bilo je 4:4 (1:3, 2:0, 0:1, 1:0), a naše su pobedile na penale s 2:1.

twitter.com/waterpoloserbia
Radost naših igračica posle njihovog najuzbudljivijeg meča na šampionatu
twitter.com/waterpoloserbia
Kao da je zlato: naše su ponosne na mesto koje su zauzele

Na golu je blistala Vladana Klincov, koja je imala 82,6% uspešnosti odbrana (19/23). Sačuvala je mrežu i kada su Izraelke imale priliku da iz peterca u trećoj četvrtini povedu s možda nedostižnih 5:3. 

Izraelke su vodile s 4;3, a za novu nadu naših izborila se Lara Luka jedinim golom u poslednjoj četvrtini i to 12 sekundi pre kraja. 

Peterci su bili vrlo stresni. Srbija, koja je prva pucala, nije iskoristila prva tri (Jakovljević, Pantović, Josifović). Izraelke su povele iz prvog udarca, a od sledeća dva peterca Klincova je odbranila jedan, a jedan šut je pogodio okvir gola.

Izjednačila je Luka na početku četvrte serije, a i još jedna izraelska igračica je pogodila stativu. Jelena Vuković nas je dovela u vođstvo s 2:1, a onda na scenu s još jednom odbranom stupa naš golman za veliku radost vaterpolistkinja Srbije.

twitter.com/waterpoloserbia
Sjajna na golu: Vladana Klincov

SRBIJA: Klincov, Cegar, Pantović, Ćorović, Josifović, Prica, Luka 1, Mandić, Rudić, Vuković 3, Novaković, Jakovljević. Nije igrala: Petrović. Selektor: Jovović.

Podsetimo da su naše u prva četiri kola u takmičenju u grupi imale sva četiri poraza, a u poslednjem kolu, u neposrednom okršaju za ućešće u meču za deveto mesto, savladale su Turkinje s 9:6. U istoj situaciji su u drugoj grupi bile Izraelke, ali je njima bio dovoljan i remi s Hrvaticama (7:7).

Naše su devete bile i na prethodnom šampionatu, pre dve godine u beogradskoj Areni, a kada je prvenstvo bilo u našem glavnom gradu na otvorenim bazenima 2006, zauzele su osmo mesto među isto toliko ekipa (u grupi su imale sva tri poraza, a u meču za osmo mesto izgubile su od Nemica s 15:6).

Ovo je bilo prvo takmičenje van naše zemlje na kojem učestvuju i muška i ženska reprezentacija Srbije.

Vaterpolisti u utorak u 17 časova igraju u četvrtfinalu s Mađarima. Ako ih savladaju, sastaće se u četvrtak u polufinalu s pobednikom meča Hrvatska - Crna Gora. Druga dva četvrtfinalna para su Španija - Grčka i Italija - Rusija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online