Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.04.2018.
12:40 >> 15:36h
Vestionline A

To je pravi Nole: Đoković preko hrvatske nade do trećeg kola

Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu u Monte Karlu, pošto je savladao Bornu Ćorića iz Hrvatske sa 7:6 (7:2), 7:5.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Na redu je Dominik Tim: Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu u Monte Karlu

Pokazao je naš teniser zašto je nekada bio prvi reket sveta. Na momente je podsećao na stare dane, iako se na početku očekivao neizvestan meč. Prva dva gema su bila dosta izjednačena, a oba tenisera niu iskoristila po brejk loptu. Potom je Đoković zaigrao onako kako ume, napravio brejk i poveo 4:1. Međutim, mladi Hrvat je pokazao zašto ga ubrajaju među najveće talente na svetu.

Uspeo je da izjednači na 4:4, pa je o pobedniku prvog seta odlučivao taj brejk. U tom delu nije bilo neizvesnosti jer ga je Nole rešio u svoju korist 7:2.

Drugi set je počeo sa tri brejka, a dva su pripala Đokoviću. To je bila dovoljno velika prednost za prolazak u naredno kolo. Ipak, nije na kraju sve išlo glatko. Mogao je naš teniser u devetom gemu da reši pitanje pobednika, ali nije iskoristio dve meč lopte. Potom je usledilo nešto neverovatno. Nole na svoj servis pri vođstvu 5:4 nije iskoristio sedam meč lopti. Čak je poveo 40:0, ali se Borna izvukao. Tada je naš teniser pokazao da je mentalno izuzetno jak jer je dobio naredna dva gema.

Raduje igra Đokovića koji je pokazao da se polako vraća u staru formu. Od početka je jasno bilo da pitanje pobednika zavisi isključivo od njega. Treba istaći i da je Ćorić u nekoliko navrata napravio ozbiljne greške i tako dodatno olakšao posao našem teniseru. Protivnik u narednom kolu biće mu Dominik Tim iz Austrije, koji je bio bolji od Rubljova iz Rusije.

PROČITAJTE TOK MEČA

7:5 - Pobeda Đokovića koji je iskoristio desetu meč loptu.
6:5 - BREJK ĐOKOVIĆA. Naš teniser je poveo 15:40 i pokazao da ga devet neiskorišćenih meč lopti nije destabilizovalo. Sada servira za pobedu.
5:5 - BREJK ĆORIĆA. Zvuči neverovatno, ali Đoković u ovom gemu nije iskoristio sedam meč lopti. Dovoljno je reći da je poveo sa 40:0.
5:4 - Dve meč lopte Novak nije iskoristio na servis protivnika, ali zato na svoj može sve da reši.
5:3 - Sigurnim koracima Nole ide ka pobedi, a protivniku je prepustio samo jedan poen.
4:3 - Diktirao je Borna ritam u ovom gemu i smanjio rezultat.
4:2 - Poveo je Novak 40:0, ali je Hrvat izjednačio. Ipak, to nije obeshrabrilo našeg tenisera koji je osvojio naredna dva poena.
3:2 - Mogla je neizvesnost još da traje, ali je kod poslednjeg poena Novak lopticu iz jednostavne situacije poslao u mrežu.
3:1 - Novak je osvojio gem bez izgubljenog poena. Ćorić je mnogo grešio i to ga je koštalo.
2:1 - DRUGI BREJK ĐOKOVIĆA U OVOM SETU. Ćorić je poveo 40:30, a onda je lopticu poslao u aut. To je dalo samopouzdanja Đokoviću koji je osvojio i naredna dva poena.

1:1 - BREJK ĆORIĆA. Hrvatski teniser je uzvratio istom merom i iskoristio drugu brejk loptu pošto je poveo 15:40.

 

 

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆA. Naš teniser je iskoristio brejk loptu kod rezultata 30:40.
DRUGI SET
7:6 - Novak je dobio prvi set. U taj brejku nije bilo neizvesnosti, a taj deo je naš teniser dobio sa 7:2.
6:6 - O pobedniku prvog seta će odlučivati taj brejk. Novak je osvojio samo poen na servis protivnika.
6:5 - Poveo je Borna 15:40, ali je onda Novak osvojio naredna četiri poena i osvojio gem. Kod prve brejk lopte je Ćorić prokockao ofličnu šansu i umesto da lopticu pošalje u nebranjeni deo terena on ju je poslao u aut.
5:5 - Sada je Borna Ćorić osvojio gem bez izgubljenog poena.
5:4 - Novak je demonstrirao moć i na svoj servis nije protivniku prepustio ni poen.
4:4 - Ćorić je poveo 40:0, ali je Novak potom spasao dve gem lopte. Ipak, treću je poslao u aut. 
4:3 - Brejk Ćorića. Ovo je sada bio jedan drugi Novak, koji je na svoj servis osvojio samo jedan poen.
4:2 - Posle velike borbe Ćorić je dobio gem iako je Nole poveo 0:15.
4:1 - Igra Novak kao u najboljim danima, protivniku je prepustio smao jedan poen.
3:1 - BREJK ĐOKOVIĆA. Naš teniser je kod rezultata 15:40 imao dve brejk lopte. Prvu je poslao u aut, a kod druge je Borna pogrešio, pa je loptica otišla daleko iza linije.
2:1 - Potpuno drugačiji gem od prethodna dva. Đoković ga je rešio u svoju korist bez izgubljenog poena.
1:1 - Nastavlja se sa dramom u Monte Karlu. Sada je Đoković imao brejk loptu, ali je nije iskoristio. Na momente pokazuje zašto je nekada bio prvi reket sveta.
1:0 - Počelo je dosta izjednačeno i ovo bi mogao da bude dugačak i neizvestan meč ako je suditi po prvom gemu. Ćorić je imao brejk loptu, ali se Novak spasao.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2018. 15:49
Новак, давай, давай, давай! Ништа од Српских политичара, ти си нам једина нада!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online