Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.04.2010.
19:16
Vestionline A

Vaterpolisti Partizana overili plasman na F4

Vaterpolisti Partizana plasirali su se na fajnal-for Evrolige u Napulju, pošto su i u revanšu četvrtfinala pobedili mađarski Eger rezultatom 10:5 (3:2, 2:2, 2:1, 3:0).

Prvi meč na gostovanju u Mađarskoj, "crno-beli" su dobili rezultatom 12:4, pa je posle beogradskih 10:5, Partizan više nego ubedljivo obezbedio plasman na završni turnir elitnog takmičenja.

Pred prepunim tribinama bazena na Banjici, izabranici Igora Milanovića su brzo stekli prednost od dva gola razlike (2:0, 3:1). U nastavku meča, domaćini su rutinskom igrom došli do još jedne ubedljive pobede ove sezone, a igrači Egera su pokušali da pariraju srpskom šampionu, uspevši da postignu više golova nego u prvom susretu.

U timu Partizana najefikasniji je bio centar Duško Pijetlović sa tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisali Stefan Mitrović i Gojko Ćuk. Po jedan gol postigli su kapiten Vladimir Vujasinović, Anrdija Prlainović i Živko Gocić. Na drugoj strani, svi igrači postigli su po jedan gol, redom Biroš, Erdelji, Kovač, Hegediš i Feltam.

Partizan će u polufinalu fajnal-fora u Napulju igrati sa italijanskim Pro Rekom koji je izašao kao pobednik četvrtfinalnog duela sa crnogorskom Budvom.

Budvani su u prvom meču u Italiji izgubili sa 9:5, a onda su i kao domaćini večeras poraženi rezultatom 12:10 (2:3, 4:3, 2:2, 4:2).

Srpski reprezentativci Vanja Udovičić, Filip Filipović i Slobodan Nikić postigli su po dva gola za Pro Reko, koliko je još dao Norbert Madaraš. Na drugoj strani, Marino Franičević i Damjan Danilović po tri gola, dok je Branko Peković postigao dva.

U polufinalu Evrolige sastaju se Partizan - Pro Reko i Primorac - Jug. Finalni turnir na programu je 14. i 15. maja u Napulju.
 

Trener Partizana Igor Milanović bio je zadovoljan pobedom nad Egerom i najavio je da će njegova ekipa u Napulju igrati maksimalno motivisana i spremna.

"Zadovoljan sam reakcijom igrača u oovj utakmici, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Eger je pokazao da je veoma jaka ekipa. Nama preostaje da se maksimalno spremimo za 14. maj i na fajnal-foru u Napulju prikažemo sve što znamo i za šta smo se spremali cele sezone", rekao je Milanović i zahvalio se publici koja je još jednom ispunila tribine i pružila podršku igračima "crno-belih".

"Cele sezone imali smo odličnu podršku, i hvala navijačima na tome. Mislim da smo opravdali njihova očekivanja dosadašnjim rezultatima", dodao je Milanović.

sreda, 14. april:
JUG (CRO) - Barseloneta (ESP) 10:9, prvi meč 9:7
PARTIZAN (SRB) - Eger (HUN) 10:5, (12:4)
PRIMORAC (MNE) - Jadran (MNE) 10:6, (14:9)
Budva (MNE) - PRO REKO (ITA) 10:12, (5:9)

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.04.2010. 01:57
Uz ovu sjajnu vest o Partizanu treeba dodati još jednu informaciju iz vaterpolo sveta, pogotovu zato što je reč o braći Crnogorcima i klubu za koji igra naš reprezentativni golman: Vaterpolisti Cattara su u revanšu finala Kupa LEN protiv Savone u uzbudljivoj završnici izborili produžetak, u kojem je crnogorski sastav jednim golom osvojio titulu... Prvi susret finala Kupa LEN između Savone i Cattara bio je završio 9:7 za Italijane koji su u Kotor došli uvereni da mogu zadržati prednost. Prva četvrtina završila je s minimalnom prednošću Savone koja je do poluvremena zadržala prednost, 3:2, i bila na 16 minuta od uspeha. Nakon treće deonice Cattaro je uspeo da izjednači na 4:4, a Savona je samo dva minuta pre kraja još imala izjednačeni rezultat koji bi im omogućio proslavu titule. Ipak, u posljednjih 120 sekundi Đorđe Filipović je sa dva gola postavio rezultat na 7:5 izjednačivši time zaostatak iz prvog susreta i time odveo utakmicu u produžetke. U prvom produžetku je Filipović svojim trećim golom povisio na 8:5. Pri tom rezultatu je završio prvi produžetak, a Savona nije uspela izjednačiti niti u drugom te je Filipović s tri gola u završnici susreta uspeo šokirati Italijane i doneti Kup LEN Cattaru. Domaće su do pobede predvodili već spomenuti Filipović i Teo Đogaš sa tri pogotka, a kod Savone je dva gola realizovao Valerio Rizzo. Ipak, uz Filipovića, verovatno igrač utakmice je i srpski reprezentativni golman Gojko Pijetlović sa neverovatnih 16 odbrana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online