Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.09.2013.
10:03
hkpartizan.com A

Kontinental kup: Prva pobeda Partizana

Hokejaški klub Partizan savladao je u drugom kolu Kontinental kupa u Beogradu ekipu CSKA iz Sofije rezultatom 5:3 (1:0,1:1,3:2).

Marko Milovanović pre mrežom rivala
 

Crno-beli su odigrali mnogo kvalitetnije u odnosu na prvo kolo, proradio je i napad, pa je trijumf sasvim zasluženo pripao domaćinu turnira. U pobedi su se najviše istakli sjajni kapiten Marko Milovanović sa tri, odnosno Nenad Raković sa dva pogotka. Strelci za bugarski tim bili su Viktor Štefaneh, Juraj Dušička i Anders Jonson.

Partizan je krenuo znatno odlučnije nego prethodne večeri protiv estonskog Vikinga (3:8). Posle dve odlične šanse Milovanovića i Ogrizovića u uvodnih pet minuta, Raković u devetom minutu koristi dodavanje kapitena Milovanovića i u "pauer pleju“ dovodi Partizan u vođstvo. Nakon toga CSKA je pokušao da preuzme inicijativu, ali su "crno-beli“ bili opasniji rival pošto su odlično odgavarali kontranapadima koje, ipak, nisu uspevali da realizuju. I u drugom periodu sličan odnos snaga na ledu. Partizan je nastavio da bude konkretniji rival, ali je neopreznost u 24. minutu donela Bugarima izjednačenje, u momentima kada je domaći tim imao igrača više, a strelac je bio Štefaneh. Ipak, nova brojčana prednost Partizanu donela je i novu rezultatsku. Filipović je u 29. minutu odlično prošao po levoj strani, ušao u sredinu, a odbitak golmana Mihajlova u gol sproveo Milovanović.

Poslednji period gosti iz Sofije otvaraju pogotkom pošto je Dušička posle stotinu sekundi igre krunisao odličnu polukontru. Ipak, „crno-beli“ se brzo oporavljaju i sa dva pogotka Rakovića i Milovanovića u samo tridesetak sekundi stižu do ogromnog vođstva u 45. minutu. Međutim, i gosti vrlo brzo odgovaraju i preko Jonsona donose neizvesnost, samo minut kasnije. U finišu su pokušali da stignu i do produžetka, u poslednjem minutu povukli su i golmana, ali je gol viđen samo još u njihovoj mreži, a strelac je ponovo bio kapiten Milovanović.

U prvom meču drugog kola sastali su se ekipe Viking Sporta iz Talina i Bipolo Vitorije, a bolji je bio tim estonski tim rezultatom 5:2, pa ih sada samo eventualni ubedljiv poraz od CSKA u poslednjem kolu može sprečiti da osvoje ovaj turnir i plasiraju se u narednu rundu Kontinental kupa. Taj meč na programu danas od 16 časova, dok se na zatvaranju turnira sastaju Partizan i Bipolo Vitorija. Pobednik turnira igraće od 18-20. oktobra u drugoj rundi Kontinental kupa protiv ekipa HYS iz Haga, letonske Džuniors Rige i domaćina turnira, britanskog Notingem Pantersa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online