Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.05.2013.
12:00
K. Marković - Vesti A

Uz zemljake na žetvu medalja

Karatisti Srbije i Republike Srpske, koji tokom vikenda učestvuju na Devetom svetskom prvenstvu za seniore u Melburnu, pozvali su zemljake da im pruže sportsku podršku i pomognu da se okite medaljama.

Odbrana medalje: Karatisti Srbije u Melburnu

Ponosno, u nacionalnim dresovima i sa zastavama svojih zemalja, na prigodnoj ceremoniji održanoj na gradskom Trgu Federacije, predstavljeni su učesnici karate takmičenja, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Među njima su bili sportisti iz Srbije i Republike Srpske, ali i zemljaci, koji su došli da ih pozdrave i najave podršku.


Borbe su već počele, i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Veljko Simić, Dejan Jovanović i Aleksandar Đurović su branili ekipnu srebrnu medalju, koju su osvojili SP u Majamiju.


- Branim titulu svetskog šampiona, koju sam osvojio pre dve godine. Takmičim se

"Gluvo" ministarstvo

 

Na Svetskom prvenstvu u Melburnu takmiči se i reprezentacija Republike Srpske, ali zbog finansijskih razloga nije doputovala u kompletnom sastavu.


- Jednostavno, boravak u Australiji je jako skup, nažalost Ministarstvo sporta nije pomoglo naš dolazak. Klubovi su morali sami da se snađu, da stignemo u Melburn. Grad Trebinje je pomogao dolazak dvoje naših sportista - naglasio je Rajko Radulović, iz reprezentacije Republike Srpske.

u srednjoj kategoriji do 78 kilograma. Čuli smo da je ovde naša, srpska zajednica izuzetno jaka, pa znamo da ćemo imati veliku podršku - rekao je na Trgu Federacije Veljko Simić.


Jedina ženska predstavnica Srbije u seniorskom takmičenju, Marijana Smiljanić došla je u Melburn da osvoji medalju za svoju zemlju.


- Osvajanje bilo koje medalje u Melburnu bio bi uspeh, budući da je izuzetno jaka konkurencija - rekla je srpska reprezentativka koja se takmiči u kategoriji ispod 60 kilograma.


Srpski karatisti bili su iznenađeni toplim prijemom i ljubaznošću zemljaka i poručili su da ih neće izneveriti.


- Spremili smo se dobro, došli smo ovde da branimo dosta medalja koje smo osvojili na prethodnom SP. Srbija je uvek imala dobre karatiste, uvek osvajamo medalje. Nadamo se da ćemo i u Melburnu proći dobro - rekao je Čedomir Sinđelić, selektor Srbije.


Titulu svetskog prvaka, u Melburnu će braniti i Dejan Jovanović, u kategoriji seniora do 68 kilograma. Aleksandar Đurović iz karate kluba Kolubara iz Lazarevca brani treće mesto...


U reprezentaciji Republike Srpske je i Mladen Ploskić, koji je osvajač mnogih evropskih i svetskih medalja. Na prvenstvu u Australiji braniće titulu prvaka sveta.


Nikola Poluga i Danka Gavrilović iz Višegrada se takođe nadaju osvajanju medalja.
- U karateu sam, kao i većina, još od detinjstva, od osnovne škole. Ovde se takmičim u lakoj kategoriji - poziva navijače Danka Gavrilović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online