Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2011.
21:25
Vestionline, Ag. A

Olivera Jevtić i Amela Terzić među favoritima na EP u krosu

Atletski trener Rifat Zilkić ocenio je da je dvostruka juniorska prvakinja Evrope na stazi Amela Terzić favorit za najviši plasman na Evropskom prvenstvu u krosu koje se u nedelju održava u slovenačkom Velenju.

Olivera Jevtić

"Za juniorsku trku, u kojoj će nastupiti i Terzićeva, prijavljene su sve najbolje takmičarke sa Starog kontinenta, a predvode ih Turkinja Esma Ajdemir, Joana Doaga iz Rumunije, Ruskinja Guljšat Fazlidinova, kao i cela plejada odličnih atletičarki iz Velike Britanije", rekao je Zilkić radiju "Sto plus" i istakao da su spremni za jaku konkurenciju.

"Ipak, iza nas je period dobro odradjenih priprema, a Amela Terzić uvek ima obavezu da konkuriše za najviši plasman", dodao je Zilkić.

Novopazarski stručnjak je dodao da će u dresu reprezentacije Srbije nastupiti još četvoro atletičara iz njegovog kluba, što je "potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada u ovom kolektivu".

"Osim Terzićeve, u trci juniorki nastupiće i Teodora Simović, dok će Nenad Radanović trčati u juniorskoj konkurenciji. U selekciji mlađih seniora, mesto u reprezentaciji izborili su Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović. Amela Terzić će na takmičenju u Velenju braniti srebrnu medalju sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u krosu, koje je održano u portugalskoj Albufeiri".

Na ovom takmičenju nastupiće i najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić. Iako još uvek umorna od maratona u Torinu na kojem je u novembru ispunila olimpijsku A normu za London, naša rekorderka kaže da se raduje prvenstvu u Velenju i povratku “svojoj prvoj atletskoj ljubavi - krosu”.

“Znam da sam daleko od takmičarske forme, jer još uvek “osećam asfalt“ u nogama iz Torina, ali hoću da testiram konkurenciju. Došlo je do smene generacija u evropskoj atletici, pa, iako sam ih sve uglavnom ispratila, želim da vidim kakva je trenutna situacija”, kaže Olivera Jevtić.

Trener Slavko Kuzmanović ističe da je kros takmičenje u Velenju za našu najbolju atletičarku, koja ima pet medalja sa krosa i 11 evropskih odličja, samo jedna priprema pred prvenstvo Evrope u Helsinkiju naredne godine.

“Olivera je u Velenju 1999.godine bila treća u konkurenciji seniorki. Sada u Sloveniju putuje kao najbolja trkačica decenije u krosu”, kaže Kuzmanović.

Kuzmanović ističe i da su atletičari grada Užica osvojili 16 evropskih medalja i da je taj rezultat bio jedan od odlučujućih da Beograd dobije organizaciju Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine.

Na krosu u Velenju, pored Olivere Jevtić, nastupiće još jedan član AK “Mladost” Bogdan Pantić u konkurenciji mlađih juniora, kome će ovo biti prvo veliko takmičenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online