Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.01.2018.
01:22
Vestionline A

Alen Omić novi centar Crvene zvezde

Slovenački reprezentativac Alen Omić, novo je pojačanje KK Crvena zvezda na centarskoj poziciji, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

EPA/ANTONIO BAT
Pojačanje Crvene zvezde u nastavku sezone: Alen Omić, reprezentativac Slovenije

Slovenački centar Alen Omić potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone!
Slovenac bi trebalo da bude prava pomoć iskusnom Peri Antiću. Omić je do sada igrao u Hapoelu iz Jerusalima. U intervjuu za zvanični sajt kluba, Alen priča o ispunjenju dečačke želje i velikom izazovu koji donosi igranje u Crvenoj zvezdi. 

- Imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu - rekao je Omić za klupski sajt. 

O počecima kariejre, Omić kaže:

- Počeo sam svoju košarkašku priču u Zlatorogu, i nakon toga put je za svakoga ko želi da napreduje u slovenačkoj košarci sličan. Prešao sam u Olimpiju 2012.godine. U međuvremenu, postao sam i reprezentativac Slovenije, a kasnije me put vodi u Gran Kanariju ,Anadolu EFES, pa Unikahu”.

Mnogi pamte upravo sjajnu sezonu u Unikahi, ali i gest iz finalne utakmice Evrokupa protiv Valensije, kada je Omić zaradio isključenje jer je utrčao na parket iako nije bio u igri - kako bi branio saigrača Nemanju Nedovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i srpskog reprezentativca:

- Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snadjem u Malagi, i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u mojoj karijeri.  Nekako su me Zvezdaši pratili odmalena još u Sloveniji, imam puno prijatelja medju njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji - rekao je Omić i dodao:.  

- Uostalom imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne, uostalom ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti - zaključio je nvovi košarkaš srpskog i regionalnog šampiona.

Omić je reprezentativac Slovenije već 4 godine, visok je 216 centimetara, igra na poziciji centra i ima 25 godina. Sa Olimpijom je osvojio nacionalni kup i dva superupa, dok je u dresu Unikahe prošle sezone upravo sa Nemanjom Nedovićem  slavio osvajanje Evrokupa. Posle Jake Blažiča, Alen Omić je drugi reprezentativac Slovenije koji će nositi dres KK Crvena zvezda mts. Nadajmo se da će ostaviti i isti trag i osvajati trofeje kao i Jaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online