Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.11.2015.
08:49
Tanjug A

Radonjić pred Bajern: Izazov za sve...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je pred gostovanje minhenskom Bajernu da duel sa timom kojeg vodi Svetislav Pešić predstavlja samo jedan od novih izazova u evroligaškoj sezoni.

Tanjug
Bavarci pokazali dobar tim i iskustvo: Dejan Radonjić

Taj meč je veoma značajan za obe ekipe u nastojanju da se u okviru A grupe domognu mesta koje vodi u narednu fazu elitnog takmičenja.

- Posle jako bitne pobede u Skoplju u ABA ligi raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur i imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu - izjavio je Radonjić uoči puta u Nemačku i dodao da je jasno da njegove izabranike čeka teška utakmica i kvalitetan protivnik.

- Bajern je i te kako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas - poručio je Radonjić.

ABA

Lazić: Ne idemo da izgubimo što manje, već da pobedimo

Kapiten crveno-belih Branko Lazić naveo je da će posle tri vezana poraza u Evroligi ekipa pokušati da pruži pre svega bolju partiju. 

- Želimo da popravimo situaciju u grupi i da pokušamo da ostanemo konkurentni za plasman u narednu fazu. Ekipa Bajerna je dobro sastavljena od dosta iskusnih pojedinaca i to su pokazali na svim mečevima do sada. Sigurno da će biti teško protiv njih, ali mi ne idemo tamo da izgubimo sa što manjom razlikom, nego idemo s ciljem da pokušamo da ostanemo u igri za plasman u Top 16 - kazao je Lazić.

Crveno-beli će pokušati da u dvorani ''Audi Dom'' zabeleže drugu pobedu u Evroligi ove sezone, a prvu na strani, protiv rivala čije boje i četvorica košarkaša sa ovih prostora, Savanović, Micić, Kovačević, kao i Đedović, koji je ove sezone jedan od nosilaca igre mihnenskog tima.

- Pre svega moramo da pružimo znatno bolju partiju, nego što je bio slučaj u poslednja tri kola u Evroligi. Reagovali smo posle Fenerbahčea, vratili smo se na prvo mesto u ABA ligi što je za nas jako bitno, a što se tiče Evrolige moramo da verujemo, jer i dalje postoji šansa za Top 16 fazu - rekao je Stefan Jović.

Kako je istakao, on i saigrači znaju da je "izuzetno teško iz ove perspektive", ali da je na njima da sutra pruže maksimum i pokušaju da osvoje bodove.

- Mislim da je Bajern najkonstantnija ekipa u našoj grupi, bez obzira na njihov skor. U Madridu su izgubili u finišu, dobro su namučili Fener tamo, dobili su Himki, i po meni nezasluženo su na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze - zaključio je Jović.

Utakmica 5. kola A grupe Evrolige između Bajerna i Crvene zvezde igra se u u Minhenu od 20.45 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online