Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.03.2014.
22:40
Mozzart Sport A

Parni valjak protutnjao kanjonom Morače za fajnal-for ABA lige!

Košarkaši Partizana savladali Budućnost u Podgorici i osigurali plasman na završni turnir, piše Mozzart sport.

Bogdan Bogdanović

Kroz kanjon Morače direktno na finalni turnir Jadrana! Kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja, Partizan je izborio plasman na fajnal-for, pošto je u odlučujućoj utakmici savladao Budućnost (65:61) i najverovatnije obezbedio treću poziciju koja mu omogućava da u polufinalu izbegne duel sa Crvenom zvezdom.


Crveno-beli su u Podgorici slavili prvu pobedu u gostima posle dva meseca i do overe “kote tri”, potrebno je da u poslednjem kolu u Pioniru savladaju Cedevitu, ali ono što je sigurno jeste činjenica da se ekipa Duška Vujoševića definitivno probila među četiri najbolje u regionu i biće u prilici da brani šampionski prsten osvojen prošle godine u Laktašima.


Bez povređenog Terensa Kinsija, srpski prvak se oslonio na Bogdana Bogdanovića koji je sjajnim šutem spolja u prvom poluvremenu (tri trojke) bio ključni čovek u Partizanovim napadima, uz napomenu da je je sjajnu podršku imao u vidu prodora Saše Pavlovića i skokova Žofrija Lovernja, koji je dominirao pod oba obruča, pa je taj trio, uz jedan pogođen šut s distance Davisa Bertansa bio najzaslužniji što je Partizan ostvario minimalnu prednost na kraju prvog poluvremena. U kome je bilo prostora i za atrakcije, poput ove blokade.

Budućnost se nije snašla u igri na mali broj poena i čini se da ju je sputao pritisak krcatih tribina (mada valja istaći i činjenicu da su Beograđani imali sjajnu podršku Grobara) u jurnjavi za minus sedam, koliko je poražena u Pioniru. Jedini razigran u prvom delu kod domaćina bio je Ivanović, sjajan u defanzivim zadacima bio je Akindele (pet blokada), međutim, kad god bi se domaćin primakao na koš zaostatka usledila bi odlična odbrana crno-belih i pogoci u napadu, kojima su držali protivnika na bezbednoj udaljenosti (četiri do šest poena), a ključnu razliku stvorili na četiri i po minuta pre kraja, kad je Bogdanović četvrtom trojkom odmakao Vujoševićev tim na plus devet.


Činilo se da je kraj, ali je Budućnost za dva minuta napravila seriju 12:1, potpuno se vratila u meč, imala čak i šansu da izjednači, ali je pri rezultatu 59:62 Šehović promašio trojku. Gagić je na suprotnoj strani pogodio slobodna bacanja i bio je to definitan kraj utakmice. Možda i nagoveštaj da je Partizan timski sazreo ove sezone, jer u odlučujućoj utakmici nije dozvolio da mu se potkradu greške iz bliske prošlosti kad je posle pobeda u Evroligi znao da zabrlja na jadranskom koloseku. Naprotiv, ovoga puta je Parni valjak u samo četiri dana dvaput obradovao navijače, najpre velikim trijumfom nad Makabijem, a onda i potpunom kontrolom susreta u Crnog Gori kojom je osigura plasman na fajnal-for.


Sa koje pozicije – zavisiće od ishoda mečeva poslednjeg kola u kome crno-beli dočekuju Cedevitu, a Crvena zvezda igra sa Cibonom.


Ta četiri tima će se u Beogradskoj areni za mesec dana boriti za šampionski trofej.
 

BUDUĆNOST – PARTIZAN 61:65
(17:14, 11:16, 14:16, 19:19)

Dvorana Morača. Gledalaca: 5.100. Sudije: Pukl, Dožai, Javor.
Budućnost: Šehović 5, Mihailović -, Subotić 1, Komatina -, Vujošević -, Vitkovac 9, Popović 11, Akindele 11, Ivanović 16, Ćapin 6, Koleman 2, Mijatović -.
Partizan: Tepić -, Lovernj 14 (6sk), Pavlović (13), Dalo -, Milutinov 4, Bogdanović 16 (4/8 za tri), Gagić 9 (8sk), Musli -, Šalić -, Andrić -, Bezbradica -, Bertnas 9 (2/4 za tri).

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online