Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.03.2010.
22:30
Vestionline A

Partizan poražen od Panatinaikosa

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave još jedno veliko iznenađenje u Evroligi, pošto su večeras u "Pioniru" izgubili od Panatinaikosa rezultatom 82:66 (19:19, 16:13, 25:18, 22:16) u meču 5. kola Top 16 faze elitnog evropskog takmičenja.

Duel aktuelnog šampiona Evrope ekipe Panatinaikosa i beogradskog Partizana odigran je u fantastičnoj atmosferi prepunog "Pionira". Nadmudrivanje dvojice velikana košarkaške strategije Željka Obradovića i Duleta Vujoševića počeo je izjednačeno i prva četvrtina završena je rezultatom 19:19.

U drugoj četvrtini gosti su se sa nekoliko brzih kontri odvojili na pet poena razlike, ali su crno-beli stizali najviše zahvaljujući velikoj nadmoći i prednosti u skoku. Domaćin je ipak ostao u rezultatskom zaostatku pre pauze 32:35, a podatak da je Partizan šutno 32 puta za dva poena, a pogodio samo 12, dovoljno govori o preciznosti domaće ekipe. Najefikasniji pojedinci su bili Amerikanci Bo Mekejleb sa 11 i Dru Nikolas sa 12 poena.

U trećoj četvrtini igrači trenera Željka Obradovića počeli su uspešno da pogađaju iz svih oružja, dok Partizan u napadu nije pronalazio dobro rešenje na presing gostiju. Tri vezane trojke "zelenih" donele su im prednost od deset poena pred početak poslednje deonice 50:60. U četvrtoj četvrtini Dru Nikols je nastavio svoj šuterski šou koji se završio sa šest trojki - bez promašaja, što je bilo dovoljno da Panatinaikos zabeleži svoju prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

Pored Nikolsa koji je do kraja ubacio ukupno 22 poena, Perperoglu je dodao 16, a Batist je imao 12 uz četiri skoka. Kod domaćih Mekejleb je jedini imao dvocifren učinak sa 22 poena uz tri skoka i asistencije, Kecman je postigao 9, Roberts 8, Veseli 7, dok je Aleks Marić ostao na šest poena, uz 12 skokova.

Partizan uprkos porazu i dalje ima odlične šanse da prođe među osam najboljih evropskih ekipa, a jedini uslov je da PAO u poslednjem kolu kao domaćin savladala Marusi, a crno-beli mogu i da izgube meč u Barseloni.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza da njegov tim nije izdržao pritisak važnosti utakmice.

"Presudile su dve stvari. Kvalitet protivnika, koji je neosporno na njihovoj strani, kao i pritisak koji moji igrači nisu mogli da izdrže. Hvala publici na podršci, i nadam se da ćemo na kraju ipak uspeti da se probijemo među najboljih osam", rekao je Vujošević neposredno posle utakmice u "Pioniru".

Njegov kolega, Željko Obradović, najpre je čestitao navijačima "crno-belih" na atmosferi koju su napravili.

"Nemam reči za još jedan divan ambijent. Čestitam navijačima, ali i svim prijateljima u Partizanu na svemu što su uradili ove sezone u Evroligi. Iskreno se nadam da će uspeti da se plasiraju među osam, jer su to igrama zaslužili. Što se nas tiče, mi smo po dolasku u Beograd obećali da ćemo igrati ozbiljno i mislim da smo u tome uspeli", rekao je Obradović.

Grupa E
Marusi - Barselona 58:85
Partizan - Panatinaikos 66:82

Tabela
Barselona 4-1
Partizan 3-2
Marusi 2-3
Panatinaikos 1-4

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online