Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.05.2019.
20:41 >> 10:32h
I. Subić, B. Paunović A

Utakmica u čast Gorana Bunjevčevića

U Staroj Pazovi održana je memorijalna utakmica u čast Gorana Bunjevčevića. Mnogo sadašanjih i bivših asova odalo je poštu bivšem igraču Zvezde i Totenhema.

MN Press
 

Veliki broj prijatelja i kolega učestvovao je u utorak u memorijalnoj utakmici u čast preminulog Gorana Bunjevčevića, a susret timova Zvezde i prijatelja završen je nerešeno 6:6.

- Dobar čovek, čast mi je što sam igrao, živeo i družio se sa takvim čovekom. Mislim da će ovo da zaživi. Čovek koji je bio izvrstan igrač i sportski direktor - rekao je selektor Srbije Mladen Krstajić.

Ogromno poštovanje prema prerano preminulom Bunjevčeviću ima i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić. 

- Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici - izjavio je Pantelić .

Strelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević.

Po dva gola za "prijatelje" dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

MN Press
Ljubiša Tumbaković, i Bunjini prijatelji

Darko Kovačević, koji je zamenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

- Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo - rekao je Kovačević.

Iz lože prijatelje je bodrio i legendarni Dragan Džajić.

- Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak - rekao je počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

MN Press
Dejan Savićević, legenda Crvene zvezde

- Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast - rekao je Dejan Stanković.

- Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi - rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog "večitog" rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

- Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu - rekao je Mijatović.

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz sveta muzike i televizije.

MN Press
Minja Bunjevčević, Goranova ćerka

Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki.

- Spektakl dana gde smo se okupili i podsetili  na velikog čoveka i sportistu koji nas je prerano napustio. Ostaće u našim sećanjima. Dobra utakmica i nadam se da će i sledeće godine svi ponovo biti ovde - rekao je bivši srpski reprezentativac Miloš Krasić.

Na klupi "crveno-belih" sedeo je tandem sa kojim je Bunjevčević radio dok je igrao za Zvezdu - Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, dok su treneri "Bunjinih prijatelja" bili Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević.

MN Press
Vladan Milojević i Dejan Stanković

- Čast i zadovoljstvo što sam prisutan. Šta reći o Goranu? Veliki čovek i sportista, drugar... Nadam se da je publika uživala - rekao je bivši reprezentativac i igrač crveno-belih Ognjen Koroman.

Jedan od strelaca bio je i Ćirković koji se rado odazvao pozivu i nada se da će ovo prerasti u tradiciju.

- Bitno je da smo se okupili i pokazali kakav je Bunja bio čovek. Nadam se da će ovo biti tradicionalno okupljanje. Oduvek smo bili prijatelji van terena - rekao je Milivoje Ćirković, legendarni desni bek Partizana.

Između ostalih, na tribinama terena u Staroj Pazovi bili su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar državne uprave i državne samouprave Branko Ružić kao i direktor BIA Bratislav Gašić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online