Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
12:35
M. Topalović - Vesti A

Snaga kolektiva kec iz rukava

Fudbaleri iy Bundes lige Luka Jović i Filip Kostić aduti "Orlova" na mondijalu

MN Press
Nema razloga za brigu: Luka Jović i Filip Kostić

Tandem iz Bundes lige Luka Jović i Filip Kostić slaže se sa svim reprezentativcima da je uvodni meč na Mondijalu protiv Kostarike verovatno i presudan na „Rusija 2018.“

Jović se najpre osvrnuo na aktuelnu situaciju.

Jako treniramo i spremamo se za poslednju proveru protiv Bolivije koja je generalna proba. Mislim da je najbitnije da su nam glave mirne i da ćemo biti spremni za SP.

Protiv Čilea nije sve išlo kao podmazano?

-Očekujem puno bolje izdanje protiv Bolivije. Niko nije zadovoljan tom utakmicim. Ni mi ni vi novinari. Biće mnogo bolje samo nemojte da vršite veliki pritisak. Već protiv Bolivije videćemo reakciju, a očekujem pozitivan rezultat.

Kostić se složio da se dve nedelje intenzivno radi.

-Misli mda ćemo spremni dočekati prvu utakmicu koja je po meni najbitnija. Važana je i poslednja provera ovde u Gracu posle ne bađ sjajnog izdanja protiv Čilea kada je selektor kombinovao sastav.

Srbija i sve prethodne selekcije koje su igrale sa sličnim imenom ima prokletstvo prve utakmice na velikim takmičenjima. Savladali smo samo iran golom Mihajlovića i to može da bude opterećenje.

-Iskreno, nisam ni znao za taj podatak pa mi to automatski ne stvara problem, rekao je Jović.

Nadovezao se Kostić.

-Ne pričamo o takvim detaljima. Znamo šta treba da radimo i kakva je sitaucija. Igranje za reprezentaciju je samo po sebi mali pritisak i najuzvišenije za sve igrače. Svako se trudi da da svoj maksimu.

Kako se u Republici Srpskoj proslavilo Lukino pozivanje među „Orlove“.

MN Press
Strpljivo čeka šansu: Luka Jović

-Nije to sada toliko bitno mada je ljudima naravno drago i voleo bi da imaju više razloga za slavlje posle SP u Rusiji.

Momci su istakli sjajne uslove u Bad Valtersdorfu napominjući važnost izolovanosti kako bi imali mir i maksimalno se posvetili obavezama.

Ajntraht je klub sa najviše reprezentativaca na Mondijalu. Da li je Luka razgovarao sa nekim od saigrača na temu: Srbija iznenađenje na Mondijalu?

-Čuo sam se sa Švajcarcem Želsonom Fernandezom i on očekuje izjednačenu grupu u kojoj će Brazil biti dominantan, a ostali e se boriti za drugo mesto. Japan, Meksiko...sa saigračima iz tih selekcija nisam pričao, ali su i oni dobre i ambiciozne reprezentacije. Voleo bih da svi prođemo u naredni krug.

Da li na treningu uvežbavate akciju u kojoj Kostić prodire, centrira, a Jović postiže gol.

-Dosta puta sam to uvežbavao sa Mitrovićem, a Luka je tek stigao u A tim.

Jović polako postaje poznat po džoker golovima. Uđe sa klupe i presudi. Može li da nastavi taj niz u Rusiji?

-Svi znamo da je Mitrović neprikosnoven. Ima iskutva u selekciji, puno je doprineo u kvalifikacijama i sve će zavisiti od rezultata. Iskreno se nadam da ću dobiti priliku. Nij mojeda pričam da li ćemo možda igrati u tandemu i slično. Šef je tu da odluči i doneće najbolju odluku za ekipu, a ja se neću buniti.

Šta za Kostića predstavlja dobar rezultat?

-Da prođemo u nokaut fazu! To je naš cilj.

Srbija je u proseku najviša selekcija na Mondijalu. Da li iz tog ugla ima neke tajne adute.

-Naši tajni adut može da bude ćinjenica da smo jaki u ofanzivi, imamo brze igrače i završnicu i to će biti naši aduti, jasan je Kostić, uz napomenu da je i snaga kolektiva naš „kec iz rukava“. I visina može da bude adut, zbog iskustva igrača u tim situacijama. Iz tog ugla možemo da budemo iznenađenje na Mondijalu.

MN Press
Fudbal jedina tema: Kostić i Jović u Bad Valtersdorfu

Samo o fudbalu

Afera u kojoj se spominje Filip Kostić, povodom incidente u Kragujevcu, iz dana u dan dobija nove obrise. Filip nije želeo da priča na tu  temu.

-Nemam nikakav komentar! Već sam rekao šta imam što se toga tiče i ne bih da govorim na tu temu. Iskljućivo sam fokusiran na reprezentaciju i molim Vas da me ubuduće pitate samo o sportskim stvarima.

Žal

Luka Jović nije putovao na Novi Zerland. Da lje je „Rusija 2018.“ Dovoljna kompenzacija.

-Postoji žal, ali i opravdane okolnosti. Na Novom Zelandu nisam igrao zbog povrede, a sanjao sam da igram u Rusiji i eto dosanjao ga. Sada treba da ponovimo bar deo tog uspeha i sarećan sam što sam deo ove ekipe.

Na čekanju

Na pitanje o novom klubu i situaciji „ko te ima taj te nema“  jer ima ugovor sa HSV, ali želi da promeni sredinu Kragujevčanin Kostić je rekao:

-Imam ugovor sa HSV i sa te strane sam miran, a šta će dalje biti videćemo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online