Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.05.2018.
18:04
Vestionline A

Drama za kraj Bundeslige: Hofenhajm u Ligi šampiona, Hamburger prvi put u istoriji ispao

Završena je sezona 2017/18 nemačke Bundeslige iz koje će po prvi put u istoriji ispasti Hamburger, dok Ligu šampiona sledeće sezone neće igrati Leverkuzen.

EPA/Ronald Wittek
Slavlje u Hofenhajmu zbog plasmana u Ligu šampiona

Neverovatna 36 gola postignuta su na devet mečeva poslednjeg kola Bundeslige, a od srpskih internacionalaca asistent je bio Luka Jović.

Volfsburg i HSV ostvarili su pobede u mečevima protiv Kelna i Menhengladbaha, ali ni to im nije bilo dovoljno da ostvare opastanak u najjačoj ligi Nemačke.

Frajburg je sa 2:0 bio bolji od Augsburga i tako osigurao sebi mesto u istom takmičenju i sledeće sezone.

U Bundesligi 2 sledeće sezone takmičiće se, već odavno otpisani, Keln i HSV, dok će u plej-aut ići Volfsburg koji će boriti sa trećeplasiranom ekipom iz drugog najjačeg nemačkog takmičenja.

Volfsburg je poveo protiv Kelna 1:0 golom Gilavugija, da bi na poluvremenu bilo nerešeno golom Hektora, na asistenciju srpskog fudbalera Luke Jovića. Za domaćina u nastavku igre pogađali su Origi i Knoh, a zatim u 91' pobedu 'overio' Brekalo i tako postavio konačan rezultat od 4:1.

Hamburger je imao jako težak zadatak protiv Borusije Menhengladbah, ali su uspeli da trijumfuju 2:1. HSV je poveo u 11' golom Hanta iz penala, ali se na odmor otišlo sa 1:1 golom Josima Drmića. U drugom poluvremenu na 2:1 povisio je Holtbi, a na 20 minuta do kraja meča crveni je dobio napadač domaćina Bobi Vud, međutim to nije omelo njegovu ekipu da mirno privede meč kraju.

Bundesliga, 34. kolo:

Leverkuzen - Hanover 3:2 (Alario 3', 18', Brant 55' - Fulkrug 90+1', Harnik 90+4')
Bajern - Štutgart 1:4 (Toliso 21' - Gincek 5', Donis 42', Akolo 52', Gincek 55')
Frajburg - Augsburg 2:0 (Hofler 49', Klajndenst 65')
Hamburger - Menhengladbah 2:1 (Hant 11', Holtbi 63' - Drmić 28')
Herta - Lajpcig 2:6 (Ibišević 4', Kalu 64' - Upamekano 2', Lukman 7', Ogastin 22', 54', Verner 49')
Hofenhajm - Dortmund 3:1 (Kramarić 26', Salai 63', Kaderbek 73' - Rojs 58')
Majnc - Verder 1:2 (Gbamin 12', - Kainc 23', Gebre Selasi 79')
Šalke - Frankfurt 1:0 (Burgštaler 26')
Volfsburg - Keln 4:1 (Gulavugi 1', Origi 54', Knoh 71', Brekalo 90+1' - Hektor 32' (Jović asist.)


Navijači HSV pri kraju meča napravili su nerede i pokušali da onemoguće završetak meča, kako njihov tim ne bi ispao iz Bundeslige, po prvi put u istoriji.

Frajburg se za opstanak izborio sigurnom pobedom protiv Augsburga. Do poluvremena nije bilo golova, ali onda su domaćini golovima Hoflera i Klajndensta došli do sigurnih 2:0 i izbegli zonu ispadanja.

U borbi za Ligu šampiona i Ligu evrope pobede su ostvarili Hofenhajm, Leverkuzen, Lajpcig i Štutgart.

U direktnom duelu za LŠ Hofenhajm je rutinski savladao Dortmund 3:1. Na poluvremenu bilo je 1:0 golom hrvatskog internacionalca Andreja Kramarića, da bi odmah na startu drugog dela igre izjednačio Marko Rojs.

EPA/SRDJAN SUKI
U Hamburgu neredi zbog eliminacije



Hofenhajm je potvrdio odličnu sezonu, a pogotvo na svom stadionu, i golovima Salaija i Kaderbeka došao do pobede protiv veoma kvalitetnog protivnika, a na kraju se ispostavili da Dortmund neće previše platiti za ovaj poraz, s obzirom da će se obe ekipe sledeće sezone naći u grupnoj fazi Lige šampiona.

Leverkuzen sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi evrope, uprkos pobedi od 3:2 protiv Hanovera u poslednjem kolu.

Lever je sa 2:0 vodio na poluvremenu sjajnom igrom i odličnom realizacijom, a čak su uspeli da promaše penal. Golove je postigao Alario u 3. i 18. minutu, a na 3:0 povisio je Džulian Brant u 55. Gost je pokušao da se vrati, ali je bilo prekasno, te je u 91' gol postigao Fulkrug, a u 94' Harnik.

Lajpcig i Štutgart ostvarili su ubedljive pobede na gostovanjima Herti i Bajern Minhenu.

Lajpcig je sa čak 6:2 'uništio' Hertu. Prvi deo igre obeležila su četiri gola, kao i drugi. Golovima Upamekana u 2, Lukmana u 7. i Ogastina u 22. minutu za goste, a Ibićevića u 4' za domaćina na pauzu se otišlo sa 3:1 za goste. U nastavku igre za Lajpcig pogađali su Verner, Ogastin i Bruma, dok je za Hertu drugi i poslednji gol postigao Salomon Kalu.

Štutgar je nestvarno lako pobedila na gostovanju u Minhenu, golovima Ginceka (x2), Donisa, Akoloa, a za šampiona Nemačke utešni gol postigao je Kristijan Toliso.

Dakle, može doći do preseka stanja – Bajern je šampion, u Ligu šampiona idu još i Šalke, Hofenhajm i Dortmund. U Ligu evrope plasirali su se Leverkuzen i Lajpcig. U plej-autu će igrati Volfsburg, dok su sigurno ispali HSV, po prvi put u svojoj istoriji, i davno otpisani Keln.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online