Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2018.
05:30
M. Stojiljković - Vesti A

"Samo da nam se svet ne smeje"

Najbolja srpska reprezentacija polako se privikava na život s novim kapitenom. Dugogodišnjeg lidera Branislava Ivanovića (34), odlukom novog selektora Mladena Krstajića, nasledio je njegov ispisnik Aleksandar Kolarov (33). Bez jasnog razloga. Bar ga ne zna javnost.

Tanjug
Čeka se njegova reč: Branislav Ivanović

U principu, i ne treba da ga zna. Ipak, opšti je utisak da Bane, sa 100 utakmica u nacionalnom dresu, nije zaslužio da ga na takav način ražaluju.

Iz Fudbalskog saveza Srbije ni do sada niko zvanično nije objasnio o čemu se tu zapravo radi, jedino je Krstajić još na početku okupljanja istakao da je odluka njegova i da nije reč ni o kakvom sukobu.

- Nema nikakvih nesuglasica i problema sa Ivanovićem koji je deo tima. Pričali smo otvoreno o svemu i to je naša interna stvar. Dešavaju se takve situacije, to je normalno - rekao je tom prilikom Krstajić.

Treći svih vremena

Zaslužio je Branislav Ivanović bolji tretman, ako zbog ničeg drugog, onda zbog tih 100 odigrnih utakmica za nacionalni tim Srbije.
Samo su Dejan Stanković (103) i Savo Milošević (102) odigrali više u istoriji naše zemlje.

Ipak, nikog nije ubedio da su "takve situacije normalne", pogotovo jer od tada nismo imali prilike da čujemo reč onog koji je sklonjen - Branislava Ivanovića.

Mitrović: Poštujemo odluku

Aleksandar Mitrović je istakao da da su igrači normalno prihvatili odluku od promeni kapitena.
- To je izbor selektora i moramo da se složimo sa tim, da poštujemo odluku. Bane (Ivanović), Koki (Kolarov) i Matić su najveća imena u našem timu. Ne verujem da će biti ikakvih promena.

Da je tog dana, kad je ostao bez trake, na konferenciji za štampu bio prisutan i Bane Ivanovića i da je rekao šta misli o svemu, sigurno bi kompletan utisak bio drugačiji. Ovako... Ivanović nije bio prisutan ni sutradan, kad je FSS izabrao da pred medije izađu Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Marko Dmitrović, pa i u sredu kad su sa novinarima razgovarali Luka Milivojević, Marko Grujić i Andrija Živković. Svi oni su ubeđivali javnost da je sve i dalje kao pre, da nema nikakvih problema. Ipak, od Ivanovića, do juče kapitena, danas ni glasa, ni jedne jedine reči. U najmanju ruku, čudno.

Kolarov: Nema nikakvih problema

Na prvoj konferenciji za medije bio je prisutan novi kapiten Aleksadar Kolarov, koji je takođe istakao da u ekipi nema nikakvih problema:
- Dugo sam igrao sa Banetom, i posebna mi je čast da sam ga nasledio. Tu stavljam tačku jer mnogo volimo da polemišemo, a nema nikakvih problema u ekipi.

I koliko god se u srpskoj kući fudbala trudili da ovu promenu kapitena predstave kao "normalnu pojavu", sve to ostvalja mnogo prostora za nagađanja. I sumnju.

Setićete se, slično je bilo i u slučaju iznenadne smene Slavoljuba Muslina. U prvo vreme su sve strane bile u rukavicama, a kad su isplivale prve optužbe i ružne reči krenule je prava lavina uvreda. I svetski mediji su nam se smejali što smo postali jedina evropska reprezentacija u istoriji koja je najurila selektora pošto nas je odveo na Svetsko prvenstvo.

Milivojević: Nema demokratije

Luka Milivojević kaže da poštuje odluku Mladena Krstajića o promeni kapitena jer smatra da u fudbalu nema demokratije, već da u skladu s autokratskim načelima odlučuje jedan čovek - u ovom slučaju selektor.
- Dugo sam u reprezentaciji. Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija i svi poštuju selektorove odluke - izjavio je Milivojević na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Nadamo se da u slučaju Branislava Ivanovića neće biti ništa slično. Bez obzira na to što su ga svi smatrali "Muslinovim čovekom", produženom rukom na terenu. To što je imao odličan odnos sa prethodnim selektorom, sa kojim je sarađivao još u moskovskoj Lokomotivi na početku ino karijere, ne bi trebalo da mu bude greh.

Džajić: Interna stvar FSS

Dragan Džajić, legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, nije želeo previše da komentariše ovu promenu:
- To je interna stvar u FSS i ljudi koji vode reprezentaciju. Ne mogu da detaljnije komentrišem nešto što ne znam, morao bih da bolje poznajem situaciju da više kažem o ovoj temi. Ako oni koji su unutra kažu da je sve u redu, onda nemam ja tu šta da dodam - rekao je Dragan Džajić za "Sportski žurnal".

Jedino merilo uvek bi trebalo da bude teren. Da li Branislav Ivanović igrama na terenu i ponašanjem zaslužujuje da bude reprezentativac i kapiten? Doskora jeste. I to šest dugih godina s trakom na ruci. Sad je selektor odlučio da više nije za kapitena. Neočekivana odluka. Ali, treba mu verovati. Uostalom, on će odgovarati za rezultate u Rusiji. A na nih umnogome utiče atmosfera u ekipi. Zna to Krstajić vrlo dobro. Predugo je bio profesiolani fudbaler i reprezentativac naše zemlje.

Jedino što ne valja jeste to što se od plasmana na Mondijal, prvog posle osam godina, u medijima mnogo više piše o neočekivanim smenama selektora i kapitena, nego o igri i onome što nas očekuje u Rusiji protiv Brazila, Švajcarske, Kostarike...

Baneta nema ni u spotu za SP

Nekolicina članova našeg nacionalnog tima, među kojima su oni najiskusniji, učestvovali su prethodnih dana na snimanju spota za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Ono što upada u oči je da su se reditelju Draganu Bjelogrliću na raspolaganje stavili najiskusniji "orlovi" golman Vladimir Stojković, novi kapiten Aleksandar Kolarov, njegov zamenik Nemanja Matić, naš najzapaženiji igrač u kvalifikacijama Dušan Tadić, standardni Filip Kostić i Luka Milojević, iskusni Duško Tošić i Nikola Maksimović, kao i prvi strelac tima Aleksandar Mitrović, koji predvodi mlađu gardu na čelu sa povređenim Sergejom Milinković Savićem i Andrijom Živkovićem. Rekli bi, svi su tu osim ražalovanog kapitena Branislava Ivanovića. Da li to znači da ga neće biti ni na Mondijalu u Rusiji? Ili će se možda kasinije pojaviti u nekom drugom spotu?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online